Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-WETHOUDER ONS.VLAARDINGEN SLAAT TERUG

VLAARDINGEN- De Vlaardingse oud-wethouder Frans Hoogendijk geeft aanstaande donderdag een persconferentie. Hoogendijk zal dan antwoord geven op de vele vragen die vorige week zijn gesteld in de gemeenteraad. Dat zegt Gilles Pappers, fractievoorzitter van ONS.Vlaardingen, de partij van Hoogendijk.

Hoogendijk wordt een dezer dagen aangeschreven door het hoofdstembureau om de raadszetel in te nemen bij ONS.Vlaardingen. Deze raadszetel is vrijgekomen na het vrijwillig opstappen van Roos Wijbrands bij ONS. Hoogendijk heeft volgens de Kieswet recht op de vrijgekomen raadszetel. Hoogendijk stond bij de gemeenteraadsverkiezingen nummer 1 op de kieslijst van ONS.Vlaardingen.

Afgelopen dinsdagavond heeft Hoogendijk als wethouder eerst zelf aangekondigd om zijn ontslag in te dienen bij de burgemeester. De gemeenteraad heeft daarna nog eens schriftelijk getemd voor het ontslag van de wethouder. Dit op verzoek van de coalitiegenoten VVD, CDA en GroenLinks.

Wethouder Hoogendijk was zelf niet aanwezig bij de vergadering waar is beslist over zijn politieke lot. Hij zat ziek thuis wegens hartklachten.

Hoogendijk heeft het vertrouwen van de gemeenteraad verloren door de tijdelijke verhuur van zijn koopwoning in Holy. Deze verhuur heeft Hoogendijk niet bekend gemaakt bij zijn aanstelling als wethouder. Ook niet dat deze woning is verhuurd aan een groep van vier Roemeense arbeidsmigranten. De partij van Hoogendijk, ONS.Vlaardingen, is in theorie fel tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in een woonplaats waar ze niet werken. De Roemenen werken bij een scheepswerf in Schiedam.

Foto: archief

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *