Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-BURGEMEESTER VLAARDINGEN: ‘HOGER BEROEP ONVERSTANDIG’

VLAARDINGEN- Is het hoger beroep van het OM, tegen twee Vlaardingse politici, geen verspilling van tijd, capaciteit en belastinggeld? Een vraag die de Vlaardingse oud-burgemeester Bert Blase (PvdA) hardop stelt. Hij wijst erop dat de rechter geen enkel bewijs zag. Blase: ‘ Wie wordt nu beter van een hoger beroep? En Ron Boers en Frans Hoogendijk maar advocaatkosten maken. Onverstandige keuze.’

De raadsleden Boers en Hoogendijk zijn vorige week vrijgesproken van corruptie, maar volgens het OM is er wel degelijk sprake van omkoping. In de gemeentepolitiek zijn college en raad in het dualistisch systeem strikt gescheiden. Door het doen van betalingen is die scheiding er niet meer, meent het OM.

Volgens de rechter is niet bewezen, dat de twee volksvertegenwoordigers de fout in zijn gegaan met een onderlinge afspraak. De rechtbank oordeelt dat de lokale politici daarom geen strafrechtelijk verwijt gemaakt kan worden.

Vorig jaar juni werd duidelijk dat Jetten niet in haar eerste leugen is gestikt. Ze weigerde met haar gezin in Vlaardingen te komen wonen, maar ontkende dit in een brief aan de gemeenteraad. Jetten schreef dat haar woning in Breda werd bewoond door een familielid, maar buurtbewoners in Breda stelden onomwonden, voor de camera van Waterweg Actueel, dat Jetten bij hen woonde in Breda.
Burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) deed vorig jaar februari aangifte tegen Boers en Hoogendijk, omdat er tussen de twee een afspraak liep dat als een van hen wethouder zou worden, die aan de ander maandelijks 1.000 euro zou geven. Immers de twee waren 4 jaar een team, dus de ‘beloning’ zou gedeeld worden. Volgens Jetten was daarmee spraken van omkoping.

Zelf heeft Jetten afgelopen december het veld moeten ruimen als burgemeester van Vlaardingen, nadat de wethouders niet langer met haar verder wilden.

Jetten was voor zij burgemeester werd (eerst in de gemeente Sluis, daarna in Vlaardingen) officier van justitie. Als burgemeester had ze de gewoonte onderzoeken te laten instellen naar haar opponenten en deze, waar mogelijk, juridisch te laten vervolgen. In de gemeente Sluis wordt ze nog altijd omschreven als ‘machtswellusteling’. Ze moest ook daar voortijdig haar taken neerleggen.

In augustus 2014 werd Blase waarnemend burgemeester van Vlaardingen. In januari 2017 heeft hij deze functie overgedragen aan Jetten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *