Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPROEP SOBO-PROTEST RAADSVERGADERING SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het bestuur van het Overleg Bewoners Organisaties (SOBO) roept alle Schiedammers op om morgenavond naar de raadsvergadering te komen in de Aleidazaal. ‘Het gaat over de toekomst van het SOBO, wij hebben uw steun hard nodig’, laat het bestuur weten.

Wethouder Marcel Bregman (D66) heeft het voornemen om het mes te zetten in de subsidie aan het SOBO, per 1 januari aanstaande. Er klinkt vanuit diverse partijen een roep aan het college om de subsidiestop een half jaar uit te stellen, tot zaken duidelijker zijn. Bregman trekt ondertussen de conclusie dat de aangekondigde bezuiniging op brede steun kan rekenen. Zijn eigen partij D66 heeft weinig bezwaren. Ook de VVD is voorstander van de bezuinigingsmaatregel, maar de coalitiegenoten GroenLinks en Progressief Schiedam zijn verre van enthousiast.

Bregman vindt dat er weinig vernieuwing is te zien bij het SOBO. Ondanks de inzet van een verbetertraject in de afgelopen jaren. Gewenste resultaten zouden niet zichtbaar zijn. Daarom zet het gemeentebestuur de subsidie aan het SOBO stop.

De wethouder constateert dat de behoefte aan een (overkoepelende) partij voor bewonersorganisaties minder wordt. De afgelopen jaren zou het complete speelveld zijn veranderd. Bregman gelooft dat voorzieningen zoals WOT’s, Servicepunt woningverbetering en het Servicepunt vrijwilligers de vraagbaakfunctie kunnen overnemen voor problemen die kunnen ontstaan tussen huurder en verhuurder. Het SOBO geeft aan dat er wekelijks veertig vragen binnenkomen en dat zij een groot deel hiervan doorverwijzen naar het Huurteam, de regisseur woonoverlast of de WOT’s. Voor de vragen die hier niet terecht kunnen, blijft ook de bewonersondersteuner bereikbaar en beschikbaar. Alle betrokken instanties kunnen gebruik blijven maken van de expertise van de bewonersondersteuner, ook na 1 januari 2019.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *