Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPROEP AAN MOSLIMS: STRIJD TEGEN RATTENOVERLAST SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de strijd tegen rattenoverlast heeft activiste Willy Heikamp gesproken tot een groepje moslimvrouwen in de moskee aan de Schaepmansingel in Schiedam-Nieuwland. ‘Op uitnodiging van de Schiedam Yusra Vrouwen mocht Heikamp vertellen hoe we Schiedam schoon en veilig houden en samen ratten kunnen bestrijden. Tot slot hebben we gfe-bakjes uitgedeeld voor op het aanrecht’, meldt raadslid Sandra Beenhakker (VVD), die eveneens aanwezig was in de moskee.

Moslims vinden – vanwege de islam- dat ze geen brood mogen weggooien, meldt de website www.ikeethalal.nl. De rat komt af op voedselresten die op straat worden gegooid.

In september wist Heikamp al eens een groepje moslimvrouwen in Nieuwland te charteren om informatiefolders uit te delen met de titel ‘Hoe voorkom ik ratten in mijn buurt?’ In de wijken Nieuwland (gebied Nieuwe Damlaan) en Groenoord (gebied Jozef Oreliosingel) en rond de sloten in Oost en Groenoord-Zuid is sprake van aanhoudende rattenoverlast.

De oproep om rattenoverlast tegen te gaan is uitsluitend gericht aan moslimvrouwen, zo blijkt uit foto’s die raadslid Sandra Beenhakker (VVD) heeft gemaakt van de bijeenkomst in de moskee.
De afgelopen maanden heeft Heikamp meermaals media-aandacht gegenereerd voor haar strijd tegen de rattenoverlast. In deze strijd heeft Irado inmiddels alle bosschages verwijdert in de omgeving van de Doctor Kuyperlaan en de W.H. Vliegenstraat in Nieuwland. De ratten kunnen zich daardoor niet meer verschuilen in de struiken. Daarnaast is aan bewoners verzocht te stoppen met etensresten op straat te gooien. Ook op de in Schiedam geplaatste broodbakken wordt dit verzoek gedaan in meerdere talen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “OPROEP AAN MOSLIMS: STRIJD TEGEN RATTENOVERLAST SCHIEDAM

 1. Goed bezig Willy!

  Hopelijk wordt er met deze actie nu wel wat bereikt onder de structurele aanjagers. Er moet echt heel snel een enorme mentaliteitsverandering plaatsvinden. Men kan niet langer de schuld alleen leggen bij bejaarden die met hun kleinkindertjes de eendjes voeren.

  Want de ‘onuitroeibare’ moderne rattenplaag die de oude jeneverstad teistert is een regelrechte ramp op gebied van de sociale hygiene.

  Gif werkt niet meer. Er is daardoor geen andere optie overgebleven dan beheersing en preventie.

  Daarom worden nu noodmaatregelen getroffen in de probleemwijken: er worden brandgangen door de perken aangelegd zodat de inspecteurs overal bij kunnen; struiken worden heel laag teruggesnoeid om de ratten minder schuilplekken te bieden, en sommige perken worden zelfs helemaal vervangen voor stoeptegels.

  Dus nog minder openbaar groen in de stad. Vanwege de onverbeterlijke, regelrecht achterlijke mentaliteit van sommigen.

  De aanstichters blijven ondertussen maar heel koppig voedselresten in de openbare ruimte gooien. Ondanks alle meertalige voorlichting, en alle kant-en-klare maatregelen waarmee ze al jaren omringd en bestookt worden. Blijkbaar interesseert de leefbaarheid van hun eigen buurt hen niets. De vuilnishoop begint gewoon voorbij de deur. De eigen verantwoordelijkheid wordt met schouder ophalen afgedaan. En men schaamt zich er niet eens voor.

  Maar men verwacht wel doodleuk dat hun straten altijd door anderen worden opgeruimd en schoongemaakt.

  Ja, dat dan weer wel.

  Ik hoop oprecht en voor iedereen dat de dames tezamen nu wel het begin van de mentaliteitsverandering kunnen aanzwengelen.

  Zo niet dan wordt de moderne rattenplaag alleen maar groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *