Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPROEP AAN MAASSLUIZERS: MELD LOSSE TEGELS

MAASSLUIS- De gemeente Maassluis vraagt inwoners om losliggende tegels bij hen te melden. Op verschillende plekken in Maassluis zijn door de droogte van de afgelopen periode de tegels op fiets- en voetpaden losgeraakt. Hierdoor kunnen ze scheef komen te liggen, ontstaan gleuven en kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

De bestrating wordt altijd aangelegd op een zandbed. Dit zandbed moet een beetje vochtig zijn om de tegels goed op hun plek te houden. Door de droge periode is het vocht weggetrokken uit de ondergrond. De tegels zijn hierdoor los komen te liggen en gaan schuiven.

Op dit moment wordt door de gemeente in kaart gebracht waar de tegels zijn verschoven en welke locaties direct moeten worden hersteld. Daarnaast zoekt de gemeente nog naar meer duurzame oplossingen die minder gevoelig zijn voor weersomstandigheden.

Het herstellen van het straatwerk gaat enige tijd duren. Locaties waar het straatwerk voor gevaarlijke situaties zorgt, worden door stratenmakers gelijk hersteld. Waar herstel niet direct mogelijk is worden de weggebruikers met waarschuwingsborden en -hekken gewaarschuwd.

Het melden van losliggende tegels kan via het meldpunt van de gemeente.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *