Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW PLEIDOOI VOOR WIELKLEM TEGEN FOUTPARKEREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Lichtblauwe Brigade in Schiedam moet de mogelijkheid krijgen de wielklem te gebruiken bij (herhaaldelijk) fout parkeren. Auto’s met wielklemmen moeten daarnaast binnen een week worden weggesleept om de inning van de opgelegde boete mogelijk te maken. Voor dit alles pleit de Ouderenpartij Schiedam (OPS), dit in navolging van de VVD. De liberalen kwamen hier 7 jaar geleden al voor het eerst mee. Zonder succes, het toenmalige stadsbestuur zag er geen heil in.

De OPS ziet in de wielklem vooral een oplossing voor de wijken Oost en West. Dit in verband met de vele Oost-Europese werknemers die er wonen (volgens de partij ‘onevenredig veel’).

De opeenstapeling van mensen leidt volgens OPS tot stevige parkeerdruk: ‘Juist in wijken die zijn gebouwd in een tijd dat autobezit minder vanzelfsprekend was. Hoewel het door de Gemeente altijd krachtig wordt ontkend, bestaat bij veel Schiedammers het idee dat de Lichtblauwe Brigade de neiging heeft om Oost-Europese auto’s minder snel te bekeuren bij foutparkeren’.

In 2014 kwam Torpedo als eerste met cijfers over het totaal aantal automobilisten met een buitenlands kenteken die succesvol de parkeerbelasting in Schiedam ontduiken. Door het opleggen van een naheffingsaanslag heeft iets minder dan de helft (677) alsnog betaald. Ruim de helft van de wanbetalers (752) ontkwamen aan een naheffing, omdat het niet mogelijk was hun kentekengegevens te achterhalen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *