WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OPNIEUW MES IN ZWEMBAD VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Er kan geld weg bij zwembad de Kulk in Vlaardingen. Ook de tarieven kunnen mogelijk omhoog. Sluiting is niet het doel. Dat laat coalitiepartij CDA desgevraagd weten voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Corné Venema (CDA): “Je zou kunnen zeggen, we gaan een iets andere subsidiestructuur organiseren. Misschien iets hogere tarieven. Misschien zwemverenigingen die allemaal wat ontvangen, ik weet het niet precies, maar misschien dat daar nog ergens een bepaalde ruimte is. Om te zorgen dat het zwembad open blijft.”

Venema wordt bevraagd over het gemeentelijk financieel tekort van 12,7 miljoen euro, waarvoor naar een oplossing wordt gezocht. Het woord bezuiginigen wordt zoveel mogelijk vermeden. Venema: “We hebben het graag over ‘ombuigen’ en niet over bezuinigen. Dat bezuinigen, dat voelt voor mij echt aan als, we doen dit in de stad en daar stoppen we mee. En we stoppen daarmee en daarmee. Dan geven we aan het eind 12 miljoen minder uit en dan is de begroting weer sluitend. Dat willen we dus niet doen, maar juist zorgen dat we wel de dingen blijven doen die gedaan moeten worden, maar dat we het op een andere manier gaan organiseren, zodat het minder kost.”

Tegen een eerdere bezuiniging van 600.000 euro op het Vlaardingse zwembad is in 2014 geprotesteerd. Zo’n 250 gebruikers van de Kulk doken in de Vlaardingervaart en er werd een protestmars gelopen naar het stadhuis. In enkele dagen werden 4.600 handtekeningen verzameld.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

10 reacties op “‘OPNIEUW MES IN ZWEMBAD VLAARDINGEN’

 1. Belachelijk om het duurder te willen maken. Kan je net zo goed gaan sluiten want er komt toch geen mens meer. Maar zorg ervoor dat er meer mensen komen zwemmen. Zorg dat er meer binnenkomt. Houdt het schoon.. Gisteren weer geen warm water uit de douches bv.. Maak het eens aantrekkelijker. Maar zorg ervoor dat er meer mensen komen naar de kulk.
  Zorg er liever voor dat Vlaardingen aantrekkelijker wordt zodat er meer mensen komen. Er is nog steeds veel geld voor opvang voor bv het Polen hotel. Dus gemeente krab eens achter je oren en kom. Niet met een ander potje.
  Kijk eens naar het gemeentehuis. Bezuinig daar op. Er staan veel medewerkers. Naar mijn idee teveel. Ga eens bij de bestuurders naar hun salarissen kijken. En is iedereen wel nodig?. Kijk eens naar wat ze uitvoeren.
  Maar houdt Vlaardingen gezond. Zo een mening van een vlaardingse oma.

 2. Waar op bezuinigd kan worden, is als de Gemeente een ambtenaren overleg organiseert in Kade 40, dat er dan totaal overbodige uitgebreide luxe lunch wordt geserveerd, waarvan de helft overblijft !!
  Advies, neem de volgende keer je eigen brood mee van huis.

  1. ..(.Vlaardingen krijgt Unieke Welkomstborden) Ik vrees dat hier jullie belastingcenten aan besteed worden …..Stsja die borden ziet iedereen die Vlaardingen binnen komt en dat is KIKKE voor die ambtenaren. Van kijk ons eens wat we allemaal doen voor de stad !

 3. Zwemmen moet een noodzakelijk zorg zijn voor iedereen.
  Er wordt al teveel bezuinigd en er belanden teveel in rolstoel.
  Juist omdat de beweging in zwembad zo belangrijk is.
  Voor kinderen en alle leeftijden.
  Gemeente ambtenaren krijgen teveel loon .
  En er moet van de regering uit goed op gemeentes gecontroleerd worden.
  Met vriendelijke groet Paulina.

 4. Dat hele vlaardingen is een zooitje welke wethouders gaat dat een keer opknapen julli lullen te veel en GEEN daden,geen ruggengraat,halve stad LEEG ,zwemmers wegjagen straks met nog hogere prijzen en maar vergaderen en lullen woord tyd voor daden geld verkwisters

 5. Jullie zijn gek daar op het stadhuis doe eens een rondje stad ja rondje de wat er nog van over is en nu ook nog het zwembad jullie zijn gek daar op het stadhuis ga ieds nuttig doe ruim het zwerfvuil op in de gemeente Vlaardingen en maak er speeltuinen bij voor de kinderen en ouderen en mensen hier zodat het hier weer genieten is en leuk het wordt steeds meer een kut stad niet gek dat steeds meer mensen hier weg gaan doe er wat aan .

 6. De kulk moet zelf met leuke en intressante akties komen,
  Ouderen, minder validen, invaliden mensen die voor hun gezondheid moeten zwemmen laat die 2 ochtende in de week voor 2,50 zwemmen inplaats van 5,50.
  Gezinnen met kleine kinderen verzin daar iets voor zwemmen met onbeperkt pannenkoeken eten tegen een leuke prijs die iedereen kan betalen.
  Elke zondag middag iets voor kinderen tussen de 10 en 15 jaar, iets met disco muziek dat doet het altijd goed…
  Inplaats van meer geld vragen meer goedkopere akties verzinnen. Dan komen de mensen en kinderen echt wel
  En heel veel reclame maken .
  Laat de mensen die komen mee helpen het verzinnen wat ze nou graag willen in de kulk dan krijg je de leukste ideën..

 7. Keihard bezuinigen, misschien gaan de mensen dan eens nadenken bij de volgende verkiezingen, maar dat geloof ik niet, Vlaardingers zijn zo dom om gewoon weer PvdA en SP CDA stemmen, PvdA heeft Vlaardingen naar de ***** geholpen en daar heeft de SP keihard aan meegedaan de laaste 6 jaar, die oud SP wethouder heeft er in Vlaardingen een puinzooi van gemaakt en mag als dank zijn zakken vullen in Brussel en over die corrupte machtmisbruikende CDA helemaal maar te zwijgen, de ene corrupte wethouder volgd de andere corrupte wethouder op, je zou er maar wonen

 8. echt gewoon niet normaal dit gemeente vlaardingrn doe er eens wat aan en geef niet alles uit aan alle buitenlanders en vooral de polen want die krijgrn maar gewoon huizen aangekleed en wel krijgen ook gewoon een uit kering of er wordt gewoon een hotel voor geopend en wij hier in vlaardingen hebben straks niks meer en denk met dat zwembaf is fff aan de kindjeshier en als het danduurder wordt kunnen die ook niks meer dus doe er wat mee slappelingen

 9. In het stadhuis moet bezuinigd worden de uitgave aan asielzoekers de huur van winkels in het centrum omlaag zodat winkeliers vlaardingen weer aantrekkelijk kunnen maken… Luister is nar je inwoners ipv je werknemers in hun bureaustoel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *