Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OPNIEUW GELD NAAR PROMOTOR GASVERBOD SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Opnieuw gaat er vanuit de gemeente een bedrag van 12.000 euro naar Energiek Schiedam, zo constateert de OuderenPartij Schiedam (OPS). Het geld zou dit maal zijn bedoeld voor de oprichting van het Platform Duurzaam Schiedam. De OPS vindt de geldstroom ‘opmerkelijk’.

In april stelde OPS ook al vast dat de gemeente via een onderhandse offerte eveneens 12.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor de oprichting van Energiek Schiedam: een collectieve vereniging met als missie: ‘een energieneutraal Schiedam in 2030, via besparing en duurzame energieopwekking.’

Bij de seniorenpartij is men benieuwd wat het collectief zoal voor dat geld heeft gedaan. OPS: ‘Tot nu toe heeft de OuderenPartij Schiedam in ieder geval geen actie, anders dan een nieuwe website, kunnen ontdekken, maar wij laten ons uiteraard graag verrassen.’

Om een en ander duidelijk te krijgen stelt de OPS schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur over de nieuwste vermeende geldstroom.

De partij heeft al langer twijfels over de rechtmatigheid van de geldstroom naar de organisatie waarbij ook wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) zijdelings is betrokken.

In mei liet het gemeentebestuur, in antwoord op eerdere vragen van OPS, weten dat er geld naar het collectief is gegaan, omdat een en ander prima past binnen het ‘Klimaatbeleidsplan Schiedam 2016-2020’. Het collectief is promotor van het aardgasverbod dat de inwoners van Schiedam wordt opgelegd. Tegelijk kreeg OPS eind mei te horen dat er op dat moment geen subsidieaanvragen (meer) zouden lopen van Energiek Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘OPNIEUW GELD NAAR PROMOTOR GASVERBOD SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *