Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPLOSSINGEN GELUIDSHINDER HAVENBEDRIJVEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De eigenaren van de bedrijfswoningen aan de Jan Evertsenweg in Schiedam-West worden mogelijk uitgekocht door de gemeente. De eigenaren ervaren geluidsoverlast van de bedrijven in het havengebied en voeren al langere tijd procedures.

Begin dit jaar heeft de Raad van State (RvS) een uitspraak gedaan in het hoger beroep dat door omwonenden was ingesteld tegen de aan Huisman Equipment verleende milieuvergunning. De RvS oordeelt dat de milieuvergunning niet zorgvuldig is voorbereid en verleend en dat de vergunning afwijkt van de feitelijke bedrijfssituatie van het bedrijf Huisman.

De uitspraak van de RvS heeft niet alleen gevolgen voor Huisman, maar ook voor andere bedrijven in het havengebied. Dit betreft Vijfsluizen, Wiltonhaven, Wilhelminahaven en Havenstraat. Ook deze milieuvergunningen zullen naar verwachting moeten worden aangepast, omdat het geluid van de motor van een schip niet is meegenomen in de verleende milieuvergunningen.

Op dit moment zijn er geen landelijke normen voor laagfrequent geluid. Dit is voor de gemeente een lastig gegeven in de afweging hoe om te gaan met de geluidshinder. Om de mate van deze geluidshinder te kunnen duiden en tegen te gaan, ontwikkelt de gemeente normen voor laagfrequent geluid. Deze normen zullen een belangrijke toets zijn in het verlenen van toekomstige milieuvergunningen.

Op het stadskantoor wordt veel verwacht van een geluidsreductieplan. Daarin komen concrete maatregelen die binnen vijf jaar haalbaar moeten zijn. Ook moet duidelijk zijn welke maatregelen worden uitgevoerd als deze oplossingsrichtingen niet binnen deze termijn kunnen worden gerealiseerd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “OPLOSSINGEN GELUIDSHINDER HAVENBEDRIJVEN SCHIEDAM

  1. Beste mensen zolang ik mij kan herinneren vindt er op deze locatie scheepsbouw plaats. Een ieder weet dat bij deze vorm van industie geluid vrij komt boven het normale niveau in een normale woonomgeving.

    Ik vind het daarom wat kort door de bocht om nu deze industie aan te pakken. De kans bestaat dat deze industie dan uit onze stad verdwijnd waardoor er weer veel werklozen bij komen van deze industrie en hun toeleveranciers.

    Wat ik vooral vreemd vind is dat er vergunning afgegeven is voor een wontoren nabij de slachthuisbuurt. Hier komen veel mensen wonen deze mensen gaan ook ervaren dat er in deze omgeving meer omgevingsgeluid is dan in de gewone woonomgeving, Hierdoor komt er nog meer druk te staan op deze industie in onze stad.

    Ik ben van mening dat de mensen die kiezen om daar te gaan wonen een overeenkomst moeten tekenen waar in het maximale geluisdniveau in opgenomen wordt en dan bij het niet overschrijden van deze norm eventuele klachten nietig verklaard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *