Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPLOPENDE KOSTEN KOMST HUISARTSEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wat zijn de extra kosten die de gemeente Vlaardingen heeft gemaakt door het gesteggel met de Huisartsen Onder een Dak (HOED) aan de Francijntje de Kadtlaan in Vlaardingen-Holy ? De fractie Boers (fB) stelt hierover schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur.

Het gaat bij dit alles om onder meer de kosten voor aanpassingen van het straatwerk, om extra parkeerruimte aan te leggen, maar ook om de totale juridische kosten voor het veranderen van het bestemmingsplan en de rechtszaak tegen die aanpassingen van het bestemmingsplan. Ook wil de fB weten wat de gemeente van dit project heeft geleerd op het gebied van woningbouw, financiën, participatie en communicatie.

Twee maanden terug is duidelijk geworden dat de komst van de HOED de gemeente Vlaardingen op dat moment al 80.000 euro heeft gekost. Deze kosten bestaan uit de juridische begeleiding door een advocaat. Door de lange periode en de grote hoeveelheid procedures zijn de kosten opgelopen.

De komst van de HOED stuit al enkele jaren op weerstand bij omwonenden. Buren vrezen parkeerdruk. Tegen de in 2016 verleende omgevingsvergunning voor de HOED is door omwonenden diverse malen bezwaar en beroep ingesteld. De juridische kosten zijn kosten die door de gemeente niet voorzien zijn. Het is gebruikelijk dat voor dergelijke zaken externe juridische bijstand wordt gevraagd door de gemeente.
De vestiging van de HOED past binnen het streven van de gemeente Vlaardingen om verspreid over de stad vijf van dergelijke huisartsenposten toe te staan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *