Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPLICHTSTER BABBELTRUC SCHIEDAM IN BEELD

SCHIEDAM- De politie heeft beelden verspreid van de oplichtster (verscholen onder capuchon en achter een mondkap) die begin april een hoogbejaarde vrouw uit Schiedam heeft bestolen via een babbeltruc.

De vrouw denkt een e-mail van haar bank te ontvangen. Ze klikt op de link en wordt direct gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die op overtuigende wijze vertelt dat er iets mis is met haar bankrekening. Dit kan niet op afstand worden verholpen, maar wel door iemand die bij haar langskomt. De vrouw stemt daar in toe. En op maandag 4 april belt er een in het zwart geklede jonge vrouw aan. Een blauwe blouse steek onder haar jas uit. Zij concludeert al snel dat de problemen alleen kunnen worden opgelost als het slachtoffer haar telefoons, laptop en bankpas meegeeft. Ze vertelt haar pincode en de vrouw vertrekt.

Bij haar vertrek is te zien dat ze een tas bij zich heeft met daarop het woord ‘Ja’. Korte tijd later pint deze vrouw in Schiedam geld van de bankrekening van het slachtoffer.

Wie herkent de vrouw van de beelden? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

2 reacties op “OPLICHTSTER BABBELTRUC SCHIEDAM IN BEELD

  1. Goh, wat een duidelijk signalement, twee handen, een capuchon en een tas. Zo is er maar één natuurlijk dus binnen een uurtje gepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *