WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPGEPAKTE DRUGSUITHALERS ROTTERDAM LANGER VAST

ROTTERDAM- Vier mannen uit Rotterdam (drie van 22 en één van 21 jaar oud), die in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei werden aangehouden in de Waalhaven met 129 kilo cocaïne in bezit, blijven 2 weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank vanmiddag besloten.

Bij een zogenoemd empty depot, een terrein met lege (koel)containers, werd gezien dat de vier mannen die nacht bezig waren met het gooien van tassen over een hek. Vervolgens werden de bigshoppers in een auto geladen. De Douane kreeg de auto in het zicht, maar de bestuurder trapte het gas in en reed snel weg, maar precies de verkeerde kant op, omdat de weg doodlopend was. Met getrokken wapens is de bestuurder tot stoppen gedwongen en konden direct twee verdachten worden aangehouden.

Nadat het empty depot was omsingeld door de Douane en de politie is het Team Bijzondere Bijstand met een hondengeleider het terrein opgegaan om de andere twee verdachten in de kraag te vatten. Hierbij is ook een politiehelikopter ingezet. De twee verdachten konden zodoende geen kant op en werden na enige tijd ook aangehouden. Eentje maakte daarbij kennis met de politiehond. Ook de container waar de verdovende middelen vermoedelijk in hadden gezeten is aangetroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *