WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENING ERASMUSHAL EN WONINGEN VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- De nieuwe Erasmushal en de woningen in Vlaardingen-West zijn vrijdagmiddag officieel geopend door Waterweg Wonen en de gemeente. Na het officiële moment waren er verschillende demonstraties van de Captains Vlaardingen, VMHC Pollux, sc Twist, de 50+ sportinstuif en OKC De Wereldwijzer. Zelfs het Nederlands Dames Zitvolleybalteam kwam langs om de nieuwe hal uit te testen. Vlaardingen in Beweging heeft de organisatie verzorgd en al deze partijen bij elkaar gebrachtin de Erasmushal.

Volgens de woonvisie tot 2030, krijgt de Westwijk een upgrade. Zo worden er woningen gerenoveerd, gesloopt en worden er nieuwe huizen gebouwd. Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen hebben samengewerkt om te komen tot dit nieuwe wooncomplex, waar een sporthal in is geïntegreerd.

De woningen en de sporthal zijn gasloos en nul op de meter gebouwd.

In het woongebouw zijn 46 gelijkvloerse 3-kamerwoningen gerealiseerd die allemaal verhuurd zijn door Waterweg Wonen. De bewoners wonen er in een mix van leeftijdscategorieën: 55-65 jaar, 65-75 jaar en ouder dan 75 jaar. De verhuizing van deze nieuwe huurders leverde een goede doorstoom op aan eengezinswoningen in Vlaardingen. Voor de bewoners had de woningcorporatie een woondroom in gedachte. Die woondroom heet ‘Samen langer thuis’.

Waterweg Wonen ging op zoek naar sociale en actieve 55-plussers die elkaar graag een helpende hand bieden. Die elkaar helpen met activiteiten, een klusje willen klaren en het belangrijk vinden er samen een fijne, veilige leefomgeving van te maken.
De bewoners bepalen zelf hoe ze dat vorm willen geven. En wat ze daarvoor nodig hebben. Ze krijgen daarbij hulp van ActivAge. Dit is een organisatie die ervaring heeft met het opzetten van dit soort woonvormen. ActivAge maakt gebruik van de methode studioBruis. Stap voor stap gaan ze dit, samen met de bewoners, zo vormgeven dat ze tot een levendig en gezellig wooncomplex komen!

De Erasmushal wordt gezien als het icoon van de Westwijk en mag de oude Westwijkhallen op de Floris de Vijfdelaan gaan vervangen. De drie zaaldelen worden overdag gebruikt voor het basisonderwijs en zijn ’s avonds beschikbaar voor de sport.

Sportaccommodaties, nu ook de Erasmushal, in Vlaardingen kunnen snel en makkelijk gereserveerd worden via de website www.vlaardingen.nl/scooreensportzaal. Op deze website kiest u een beschikbare accommodatie, datum en tijd. U kunt direct betalen en via een mail met daarin een toegangslink kunt u op de dag van reservering de deur openen.

Fotograaf: Sander Schenkel

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *