Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENHEID ENQUETE VRIJ REIZEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De uitkomsten van de enquête over de proef met het Vrij Reizen in Vlaardingen moeten op tafel. De fractie Boers heeft om die inzage gevraagd. Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) heeft inmiddels toegezegd dat de vragen van de enquête binnenkort zijn in te zien.

De gemeente Vlaardingen stopt met het vrij reizen voor ouderen. Ouderen met een kleine portemonnee kunnen in Vlaardingen nog tot 1 december gebruik maken van Vrij Reizen met het openbaar vervoer. De proef van een jaar loopt dan af en krijgt geen vervolg. Het college van B&W heeft hiertoe besloten, omdat de kosten voor het Vrij Reizen te hoog zijn voor het aantal mensen dat er gebruik van maakt.

De proef is op verzoek van de gemeenteraad vorig jaar december gestart. Met als doel om bij ouderen met een kleine portemonnee de financiële drempel weg te nemen om familie en kennissen te bezoeken of een uitje te maken. Het gaat om ongeveer 2500AOW-gerechtigden met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Het afgelopen jaar hebben ongeveer 1100 ouderen gebruik gemaakt van de proef Vrij Reizen met het openbaar vervoer in Vlaardingen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “OPENHEID ENQUETE VRIJ REIZEN VLAARDINGEN

  1. Schandalig,de gemeente moet eens in eigen buidel kijken verlaag de kosten eens binnen het gemeente bestuur,de minima is altijd het slachtoffer,

  2. Geachte Gemeente Vlaardingen Voor die mensen met de smalle beurs zal het best wel vervelend zijn Ik heb dan wat dat betreft GEEN smalle beurs maar voel mij GEWELDIG GEDISCRIMINEERD ook ik maak regelmatig gebruik van het O.V. maar ben ook een 72 jarige U geeft het liever uit aan de NIEUWE NEDERLANDERS.

  3. Iedereen ongeacht inkomen en boven de 65 jaar moet vrij reizen in Vlaardingen.Resultaat minder auto op de weg meer parkeer gelegenheid voor anderen die werkzaam zijn. Misschien ook minder ongelukken ?

  4. Iedereen ongeacht inkomen en boven de 65 jaar moet vrij reizen in Vlaardingen.Resultaat minder auto op de weg meer parkeer gelegenheid voor anderen die werkzaam zijn. Misschien ook minder ongelukken ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *