Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENBAAR MINISTERIE SLUIT DOSSIER HAMIDOU SCHIEDAM

SCHIEDAM- Justitie in Rotterdam stopt het onderzoek naar de dader(s) die verantwoordelijk zijn voor de dood van Hamidou Laïti uit Schiedam. Ondanks langdurig onderzoek heeft het Openbaar Ministerie niet kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk is voor de aanrijding waarbij de 21-jarige Hamidou om het leven kwam. Het Openbaar Ministerie heeft daarom besloten de zaak te sluiten.

Het slachtoffer werd op die 6e november rond 22.10 uur geschept door een auto. Hij overleed ter plaatse. Zo’n 100 meter verder op de Laan van Bol’es troffen agenten de betrokken auto leeg aan. Bij controle bleek de auto op 2 november gestolen te zijn op de van Hogendorplaan in Vlaardingen. In het onderzoek hield de politie zes verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de aanrijding, de diefstal en/of heling van de auto. Het Openbaar Ministerie verwijt drie van deze verdachten – drie minderjarige jongens – de diefstal van de auto, waarvoor zij zich voor de (kinder)rechter zullen moeten verantwoorden. Wie verantwoordelijk is voor de dodelijke aanrijding is niet komen vast te staan.

Naast intensief onderzoek door de politie is de zaak meerdere keren in zowel Opsporing Verzocht als het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond behandeld. Ook werd er een beloning van 7.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot het oplossen van het misdrijf. Dit heeft dat tot op heden niet mogen baten. Nu verdere opsporingsindicatie ontbreekt heeft het OM besloten het onderzoek te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *