Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPEN HUIS STADSKANTOOR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Stadskantoor van Schiedam staat vandaag open voor iedereen die eens verder wil kijken dan de plaatsen die normaal open staan voor het publiek. Leden van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders heten Schiedammers welkom en verzorgen rondleidingen, waarbij de bezoekers ook kunnen genieten van het uitzicht vanaf de veertiende verdieping. En er gebeurt nog meer.

De gemeenteraad, wat dóet die nou eigenlijk? Welke projecten worden in de stad uitgevoerd en welke plannen zijn er voor de stad? Wie besluit erover en wat komt daar allemaal bij kijken? Bezoekers kunnen tijdens het Open Huis over deze en andere vragen in gesprek met gemeentebestuur.

Het Stadserf-complex bestaat uit verschillende delen. Iedereen is wel eens in het Klant Contact Centrum geweest of in het theater. Veel mensen kennen ook de Aleidazaal waar de gemeenteraad vergadert. Vandaag zijn ook andere delen van het Stadskantoor open voor bezichtiging. Raadsleden en collegeleden leiden bezoekers rond op de ‘bestuursvleugel’, waar burgemeester en wethouders werken, en naar de veertiende verdieping waar u een fantastisch uitzicht hebt over de stad.

In de Cornelis Hagazaal op de begane grond geven medewerkers van de gemeente informatie over projecten en plannen zoals De Hoekse Lijn, het metrotracé dat Schiedam Centrum verbindt met Hoek van Holland Strand. De plannen voor de inrichting van het Schiekwartier; het gebied Koemarkt en het voormalig VROM-terrein aan de Buitenhavenweg. En het project Hoogstraat plus. Samen met de stad, bewoners, ondernemers, experts en geïnteresseerden worden ideeën opgedaan om te komen tot een Hoogstraat met een mix van winkelen, wonen, werken en beleven. En nog veel meer.

Tijdens de open dag is er speciale aandacht voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Zij kunnen meedoen aan verschillende programmaonderdelen en ervaren wat de gemeente doet en hoe het is om zelf mee te denken en te doen in de gemeente. Kinderen kunnen doorlopend meedoen met het grote democratiespel en kunnen op de foto bij een echte fotobooth. Tussen 13.30 en 14.30 uur zijn alle kinderen welkom om, samen met de kindergemeenteraad, mee te doen aan een kinderdebat. Kinderen gaan hier met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen zoals fijn opgroeien, kunst en cultuur en vrije tijd.

Het Open Huis wordt gehouden van 13.00 tot 16.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over de gemeente of die gewoon eens kennis wil maken met het gemeentebestuur. De warme chocolademelk staat klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *