RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPEN HUIS KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het project met koopwoningen voor vluchtelingen in Vlaardingen houdt vanmiddag open huis. De gemeente Vlaardingen heeft het lege schoolgebouw in de Van Limburg Stirumstraat vorig jaar verkocht voor 349.000 euro k.k. aan zelfbouwontwikkelaar Steenvlinder. In de school komen tien kluswoningen met maximaal drie wooneenheden voor vluchtelingen. Van 12.00 – 16.00 uur vanmiddag staat de deur open voor mensen die denken hun droomwoning te realiseren in de school, ‘maar gewoon even komen rondkijken en een lekkere kop koffie drinken kan natuurlijk ook’, melden de initiatiefnemers.

Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil voor 213.000 euro de parkeermogelijkheden uitbreiden en bomen kappen rondom de koopwoningen voor de vluchtelingen in de Babberspolder.

Vlaardingen is een van de eerste gemeenten waar vluchtelingen een kluswoning kunnen kopen dankzij een speciale constructie die bestaat uit een geldlenig via de stichting Fundering. De lening is vergelijkbaar in hoogte met een hypotheek, die in maandelijkse termijnen terugbetaald moet worden. Het terugbetalen via de constructie voor vluchtelingen gebeurt in de vorm van ‘huur’.

De verstrekking van een hypotheek aan vluchtelingen in Vlaardingen is mogelijk dankzij politieke steun van SP, PvdA, CDA, CU-SGP, D66, VVD, GroenLinks en fractie Van Unen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

46 reacties op “OPEN HUIS KOOPWONINGEN VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN

 1. Ik vind het belachelijk, want onze jongeren en gezinnen met kinderen die het niet breed hebben, kunnen geen hypotheek krijgen zonder eigen vermogen. Vluchtelingen hebben dat wel? Help eerst eens jullie eigen mensen. Ik heb er echt geen woorden voor. ???

  1. BELACHELIJK!!!!! Doe eens wat voor onze (Nederlandse) kinderen en jonge gezinnen!! Vluchtelingen worden geacht weer terug te gaan naar hun eigen land, NIET om hier een huis te kopen.

   1. Ronduit BELACHELIJK
    Wat een beleid
    Goed bekeken vanuit de regering
    Eigen volk laten barsten
    Eerst de vluchtingen dan een hele tijd niets en dan misschien het eigen volk
    Stem dan 23 mei voor een ander beleid
    Tot nu toe alles beloofd door Rutte en nog NIETS van nagekomen
    TOPPIE MARK
    VEEL BELOVEN NIETS GEVEN DOET DE GEKKE NEDERLANDER IN VREUGDE LEVEN
    HOPELIJK IS 23 MEI VOOR DE VVD HET BEGIN VAN HET EINDE

   1. “via constructie betalen ze huur” omdat moslims geen hypotheek moge hebben van hun geloof. Het is dus eigenlijk nog erger. Er wordt geregeld dat ze wel kunnen kopen zonder eigen inleg in samenspraak met hun geloof.

 2. Ik vind dit rond uit schandalig. Mijn zoon met een goede baan komt niet in aanmerking voor een koopwoning. Wel in de vrije sector met een huur van +_ 1000 euro. En zo zijn er nog zoveel dingen waar wij als burger tegen aan moeten boxen. Echt dit is te gek voor woorden waar gaat dit heen.

 3. Zooo dat wil ik ook wel maar ik ben geen vluchteling
  Dus wil ik graag asiel aanvragen in mijn eigen land zodat ik en mijn kinderen ook een eigen huis kunnen kopen

 4. Ronduit belachelijk help eerst alle Nederlandse gezinnen die het niet breed hebben het is toch van de zotte dat vluchtelingen alles maar krijgen binnen een poep en een zucht en dat wij hier allemaal jaren voor moeten wachten en sparen jullie daar in die politiek moeten zich de ogen uit je kop schamen een land als dit zo mooi wordt op deze manier naar de klote geholpen en laat híer iedereen maar doodvallen en van de voedselbank leven en blijf vooral al die opvreters pamperen

 5. Duidelijk, de autochtone jeugd moet hier vertrekken, in Oostende op een boot stappen, paspoort in het lel gooien en ikke niet weten. Vervolgens zijn ze gratis verzekerd, gratis huis, gratis geld, gratis ziektekosten, gratis inboedel. Wat een grafland is dit geworden!

 6. Zo krom als een banaan! Diverse jonge mensen om ons heen kunnen geen huis kopen ivm alle regels en de vluchtelingen krijgen hypotheek in de vorm van “huur”? Ja tuurlijk, dan kunnen ze nog huur subsidie krijgen ook!! Zorg eerst voor eigen volk en dan voor de rest, wil je kopen als vluchteling? Dan zul je dezelfde regels moeten volgen als wij! Wel in ons land komen wonen, maar wel volgens de extra zorgregelingen en onze ouderen die ons land hebben opgebouwd zitten met zorg tekort, pensioen tekorten, hoge zorgkosten etc en kunnen hulp vragen aan hun kinderen. Je zou er bijna voor emigreren, maar ja, helaas vindt je zo’n topverzorging als buitenlander alleen in Nederland…..

 7. Het lijkt op een vorm van halal hypotheek.
  Kunnen andere mensen die een huis willen kopen ook gebruik maken van deze constructie?

 8. De OZB voor de eigen inwoners verhogen met 6% omdat ze tekort komen. En dan deze projecten? Het is te gek voor woorden. Het is toch normaal dat de mensen hiertegen gaan ageren.

 9. Dit is echt te erg voor woorden. De jongeren hier kunnen geen normaal huis kopen of uberhoupt huren. Daar staan ze 15 jaar voor op de wachtlijst. Maarja we kunnen wel kommentaar hebben maar daar heeft onze regering toch maling aan die doen lekker wat ze zelf willen.

 10. Ze zijn echt gek geworden in dit land laten die zogenaamde vluchtelingen hun eigen land opbouwen waar ze zo,n puinhoop van hebben gemaakt

 11. Ik zeg neeeeeeeeee
  E jaaaa er sta. No zo veel
  Eigen volk te WA hten op een woning
  Mensen uit gevucht land.
  .mogen hier tijdelijk zijn geweest.
  Terug en hun eigen land opknappen.
  Blijf uit onze woningen

 12. Het land wordt geregeerd door RUTTE b.v. , dit staat al meer dan 7 jaar gelijk aan volkomen dwaasheid, met op NR1 lak aan héél het volk. Daardoor kun je als regering doen wat je wilt. Verkiezingen zijn een afspiegeling van de maatschappij, maar al 2 x wordt de wil van het volk NIET GEHOORD. ( PVV/ FVD) dan krijg je dit, pamperen van de buitenlander, in de vorm van grote subsidies, om een tot mislukken gedoemd project te starten. Die vluchtelingen moeten ” huur” betalen aan een investeerder die er over onze rug beter van wordt, want het is óók zo dat die gasten een levenslange uitkering hebben, ( geen werkgever wil een vluchteling met moeilijkheden) DUS BETALEN U EN IK DE HUUR voor deze uitzuigers en vaak ook nog criminelen! Als ik 30 jaar jonger was, geen kinderen of kleinkinderen had was ik NU WEG , hard gezegd; uit dit naar de kloten geholpen land…..
  Cees.

 13. Constructie op zich klinkt mooi. Maar dan ook voor anderen, zoals Nederlandse jongeren! Niet met verschillende maten meten svp!!

 14. Jullie moeten zich diep schamen
  Eigen mensen moeten naar de voedselbank krijgen geen kansen worden uit huis gezet zitten in de schuldsanering
  En jullie gaan vluchtelingen kansen bieden ook nog van ons Nederlands geld schaam jullie hier zijn geen woorden voor daarom zo blij als de verkiezingen komen is al te erg dat wij hierop reageren

 15. Echt schandalig hoe dat gaat mijn dochter krijg een tweede kind woont bij haar vader omdat ze geen huurhuis krijg en geen urgentie krijg ze slaap mt zijn drieën in een slaapkamer in een oudeflat sperwelaan geef me dochter maar een huurhuis zei heeft er meer recht op dan hun ik hb er geen woorden voor hoe jullie in Vlaardingen te werk gaan mt je eigen mensen maar wel alles geven aan de asielzoekers zelf mij zoon heeft geen inkomen komt in de schulden omdat hij zolang moet wachten op een uitkering echt vreselijk schaam jullie maar heel erg

 16. Hulp aan vluchtelingen, daar ben ik zeker voor. Zou zelf ook willen helpen waar mogelijk. Je moet er niet aan denken dat er oorlog is in je land of dat je moet vluchten omdat jij of je familie een bepaalde mening aanhangt.

  Maar dit gaat echt te ver. Ze zijn helemaal gek geworden hier in Nederland. Idd belachelijk!
  Mijn zoon heeft twee jaar geleden een zeer ernstig ongeluk gehad en sinds die tijd ben ik bijna dagelijks bezig om de boel mee draaiende te houden. En dan heb ik het niet over zorgen voor mijn zoon.
  Nee, ik bel en spreek met instanties zoals UWV en belastingdienst, sociale zaken en ex-werkgever.
  Niets werkt naar behoren, niemand weet iets en we worden van het kastje naar de muur gestuurd en ze geven elkaar de schuld.
  Uitkering, nu eindelijk WIA van UWV maar veel te weinig omdat hij een bijbaan had en nog op VAVO zat. Toeslag aangevraagd maar ook daarmee nog zwaar onder minimum. Maanden gaan erover heen voordat zoiets geregeld is.
  De belasting rekent hem af op een nabetaling van ex- werkgever die hij ( natuurlijk) direct af moet dragen aan sociale zaken.
  Zo kan ik nog lang doorgaan maar u snapt mijn punt;
  voor hem is er geen hulp en voor anderen zoveel. Het is niet fair!
  En ik snap dat er heel veel mensen zijn die hier echt van over hun z… gaan.
  Ongelooflijk dat dit gebeurt en dat dit kan.

 17. Ik begin de politiek steeds meer een cultuur te vinden waarin de originele nederlander gediscrimineerd wordt.
  Vluchtelingen krijgen alles waarvoor wij moeten betalen. Maar wanneer wij iets willen is het er niet meer of verl te duur. De jongeren van nederland moeten voor ern huurwoning minimaspal 10 jaar op een wachtlijst waarop je je pas vabaf 18 jaar kunt inschrijven….!!! Een huisje kopen kan niet wanneer je niet minimaal 100.000 euro eigen geld hebt.
  Studeren is zo duur geworden dat velen moeten beginnen met een negatief saldo. DUS HOE KRIJGTDE EIGEN BEVOLKING NOG EEN KANS op deze manier.
  Ik ben absoluut voirstander van het helpen van mensrn in nood! Maar deze manier klopt van geen kant! De linkse politici en deze die gaan voor macht en rijkdom ten koste van nederland en de nederlandse cultuur moeten uitgezet wirden. Laat ze maar asiel aanvragen in een ander land, dan komenze vas niiets te kort

 18. Dit komt over als vliegen lokken met een open
  Suikerpot
  Hou de pot dicht zodat wij als Nederlanders
  Ervan kunnen eten
  Deze suikerpot hebben wij als Nederlanders samen
  Gevuld
  Zal wel weer een project zijn van een stel
  Ambtenaren , zodat ze later kunnen zeggen :
  Kijk eens wat we voor elkaar gekregen hebben

 19. Belachelijk en tenenkrommend. Vluchtelingen horen terug te gaan. Jongeren en minderbedeelde autochtone Nederlanders worden gediscrimineerd. Waarom dit soort projecten weer alleen voor vluchtelingen en niet voor Nederlanders. We hebben geen geld om oudere echtparen samen oude te laten worden in verzorgingshuizen, maar gaan we dubieuze financiele constructies aan om geld te verstrekken. Ik snap de hele politiek in Nederland niet meer. Nogmaals tenenkrommend.

 20. De VVD niet in paniek
  Wat een BULLSHIT
  gewoon ermee verder gaan wat jullie al meer dan 7 jaar doen
  HET NEDERLANDSE VOLK BEDONDEREN EN BEDRIEGEN
  JULLIE NOEMEN BAUDET EEN NAZI
  JULLIE ZIJN ZELF EEN STEL NSBers
  JULLIE HEBBEN MET DEZE KUTREGERING NEDERLAND VERKWANSELD
  NIETS GEEN RESPECT VOOR DE MENSEN DIE NEDERLAND HEBBEN OPGEBOUWD
  STELLETJE SMEERLAPPEN ZIJN JULLIE
  IK HOOP NET ZOALS ZOVELEN DAT DIT ACHTELIJKE KABINET HELEMAAL IN ELKAAR DONDERT

  1. De meeste mensen zijn hier zelf schuldig aan , door steeds op de verkeerde partijen te stemmen , eigen schuld door de domheid van veel Nederlanders ! ?

 21. Zijn we nu zo krom bezig wij kunnen niks kopen omdat de banken de regels zo verscherpt hebben .En heel veel noten op hun zang hebben en tot stomme verbazing lees ik dit.
  Wij betalen overal voor en als je denkt dat je het gehad hebt komt er weer een nieuwe regel of extra belasting bij .
  Maar het schijnt voor de buitenstroom een walhalla te zijn en helaas beslissen heren van de politieke partijen over ons geld wij maar betalen . Dit noemen we onrechtvaardig denk maar aan pensioenregeling en de leeftijd die ze nu lekker hebben opgeschroefd tot 67 jaar dan pas met pensioen . Denk maar aan de hoge zorgpremies wordt ons allemaal in de maag gesplitst omhoog geschroefde energie rekening omdat de belasting toch even iets meer wilt en ga zo maar door. De lasten worden hoger , je krijgt er minder voor terug , je moet steeds meer inleveren , je mag steeds minder dingen denken of doen , en veel meer beperkingen die niet voor buitenlanders gelden want tja deze moeten toch gelijk gesteld worden met iemand die zijn leven lang alle premies netjes heeft betaald en die jaren er over heeft gedaan op huisje boompje beestje op te bouwen schijnt voor de nieuwkomers gelijk in de schoot geworpen te worden. Gelijkheid ???Waar???

 22. Te triest voor woorden alle huisje die leeg komen die gerenoveerd zijn daar gaan BOOTVLUCHTELINGEN IN KRIJGEN GELD VOOR EEN AUTO FIETS INBOEDEL en wij NEDERLANDERS hebben het NAKIJKEN betalen ons GROEN EN GEEL overal aanWERKEN ONS VERROT BETALEN BELASTING ZE HEBBEN GEEN EURO INGEBRACHT MAAR LEVEN NU VAN ONZE CENTEN HOOP DAT WIE DIT VERZIND OM ONZE STAD NAAR DE KLOTEN TE LATEN GAAN OOK ALS ALLE MENSEN DIE DE HULP NIET KRIJGEN DIE ZE NODIG HEBBEN EN NIET KRIJGEN DIE PERSOON OOK IN DIE RIJ KOMT TE STAAN ZODAT HIJ OF ZIJ. EGRIJPT HOE ONZE MENSEN HUN EIGEN VOELEN

 23. Ik stel voor dat we beginnende met de eerste kamer verkiezingen een forse ommezwaai naar rechts maken. Dan heb ik het over PVV of Fvd. Laat ik het maar niet verder gedetailleerd omschrijven, maar dit valt aan de Nederlandse bevolking niet meer uit te leggen.

 24. Een uitkeringstrekker (soza) kan nog geen kwartje lenen.
  Een buitenlander die in Nederland komt als vluchteling en nog nooit een steentje heeft bijgedragen aan de maatschappy krijgt van alles in de schoot geworpen??

  Wijn van het Nederlands Patriotten Verbond zeggen ” gelijke monnikken gelijke kappen”

  Op zijn minst moet de Nederlander dit ook mogen!

 25. Bizar, net zoals positieve discriminatie waardoor vluchtelingen en allochtonen opleidingen en omscholing kunnen krijgen die voor autochtonen NIET beschikbaar zijn, het moet niet gekker worden met die linkse gekkies!!

 26. M.i horen vluchtelingen terug te keren wanneer het herkomst land veilig is,bizar dat alles uit de kast wordt gehaald om ze toch hier te houden shame on you!

 27. Wat een egoisten hier. Laat deze mensen toch ook een goed leven opbouwen. Zonder hulp hanhen ze ermaar bij. Nederland heeft geld genoeg om een paar mensen te helpen. De nederlander heeft al genoeg, vangt subsidies, iedereen heeft een auto, kan op vakantie. Dus heeft genoeg.

 28. 1 April is allang geweest , maar dit verhaal zou een goeie zijn om heel Nederland op zijn kop te zetten. Tis ook te zot voor woorden. En die bomen rooien.. Moeten daar de dure auto’s staan die ze ook nog cadeau krijgen ? ja ik zeg zo maar wat , kan anders niks zinnigs verzinnen voor deze 1 April uitstulping

 29. Waar Nederlanders ,die jarenlang wel belasting betaalde ,wachten in de grotere steden soms tot 14 jr lang op een woning ,asylz wachten hooguit 1 jr , dat is discriminatie ! zelfs de uitgeprocedeerden worden in Amsterdam opgevangen ,de woordvoerder[rasta] van”We are here krakers ,kreeg een volledig ingericht appartement , dat kraken bij wet verboden is ,en hij een uitgeprocedeerde , daar heeft links lak aan .

  1. Ik vraag mij waar die (vluchteling ) dat van moet Terug betalen. hebben die een Baan of een uitkering van diezelfde Gemeente?

 30. Hoeveel van de reageerders hebben gestemd vorige week? Hoe kan het nu dat iedereen het belachelijk vindt, maar PVV al hun zetels kwijt zijn. Lekker lui op internet reageren, maar zodra je van je bank af moet om te stemmen dan is dat teveel moeite.
  Jammer!

  1. Groot gelijk , veel commentaar hier , maar wel op de verkeerde partijen stemmen , of te lui om te stemmen , eigen schuld dikke bult !!! ??

 31. Ik vind dit je reinste discriminatie naar Nederlanders. Er zijn Nederlanders die op straat worden gezet omdat ze de rekeningen niet meer kunnen betalen terwijl ze jarenlang wel belasting hebben betaald. Deze mensen worden niet geholpen of een huis voor gekocht, Of mensen die de ziekte kosten niet kunnnen betalen.. Behandel iedereen het zelfde en zet de eigen mensen niet constant onderaan de lijst. Discriminatie mag niet op geen enkel front ook niet op afkomst dus ook niet op eigen mensen.

 32. Als ik het goed begrijp komen er 10 woningen waarvan 3 voor vluchtelingen? Ik vind dit acceptabel al het echte vluchtelingen zijn, die kunnen dan meteen goed worden opgenomen in de gemeenschap. Anders is het, wanneer het die opgeschoten stelende hormoonbommetjes zijn die iedereen lastig vallen. Het zou mooi zijn als de Nederlanders ook van alle voordelen gebruik zouden mogen maken, maar dat feest zal wel niet doorgaan! De eigen bevolking kan stikken van dit kabinet!??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *