Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OOK VLAARDINGEN MOET TEKENEN VOOR SCHONE LUCHT’

VLAARDINGEN- Waarom ontbreekt de handtekening van de Vlaardingse wethouder onder het Schone Lucht Akkoord dat gistermiddag door meerdere gemeenten en Provincies is ondertekend? De fractie Boers (fB) zal bij de komende raadsvergadering de wethouder daarover bevragen en aandringen op het alsnog ondertekenen. Tim Thiel: ‘Vlaardingen, in tegenstelling tot Rotterdam en Schiedam, heeft niet ondertekend, terwijl de lucht hier zeker niet veel schoner is.’

De minister voor Milieu en Wonen heeft namens de Rijksoverheid het Schone Lucht Akkoord ondertekend. In dit akkoord hebben het Rijk, provincies en gemeenten maatregelen vastgelegd om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren. Luchtverontreiniging zou nu nog jaarlijks tot 11.000 sterfgevallen leiden en Nederlanders zouden ook gemiddeld 9 maanden korter leven als gevolg van de vermeende vuile lucht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “‘OOK VLAARDINGEN MOET TEKENEN VOOR SCHONE LUCHT’

  1. Niks tekenen Vlaardingen .eerst even Cora van Nieuwenhuizen uitnodigen dan is dit plan zo van de baan. Die dame weet wel raad met vuile lucht …

  2. Ik denk een verstandig besluit van de gemeente Vlaardingen. Hoewel het altijd goed is om te streven naar schone lucht ga je door tekenen een verplichting aan, waarbij het niet denkbaar is dat bij het voldoen aan deze verplichting kosten gemaakt dienen te worden. Kijkend naar de huidige financiële situatie waar Vlaardingen zich in bevindt lijkt het me onverstandig nieuwe verplichtingen aan te gaan. Wederom zeer kortzichtig van de fractie Boers gedacht.

  3. Ik denk een goed besluit van de gemeente! Hoewel het goed is om te streven naar schonere lucht ga je bij tekenen een verplichting aan, die je dan moet nakomen en waar hoogstwaarschijnlijk kosten voor gemaakt moeten worden. Kijkend naar de huidige financiële situatie waar Vlaardingen zich in bevindt zou ik zeggen….. even geen nieuwe verplichtingen aangaan. Dus wederom zeer kortzichtig gedacht van de fractie Boers.

  4. Vlaardingen is een zeer vervuilde stad: niet alleen gaat de A20 dwars door de stad, ook de A4 gaat er vlak langs en de Blankenburgtunnel wordt aangetakt. Voeg dat bij de vieze schepen over de Nieuwe Maas en de vliegtuigen die laag overvliegen naar Zestienhoven. Vieze auto’s en scooters wordt niets in de weg gelegd. Alle reden dus om naar schone lucht te streven. Maar niet voor onze wethouders, die blunder op blunder begaan, Vlaardingen in een financieel ravijn hebben gestort en nu dus zelfs bezuinigen op de volksgezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *