Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK TOERISTENBELASTING ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Ook arbeidsmigranten moeten in Vlaardingen gaan betalen voor het huisvuil en het riool. Het gemeentebestuur wil daarom ook toeristenbelasting gaan heffen voor deze specifieke groep en laat hiervoor een onderzoek uitvoeren. De uitkomsten daarvan moeten inzicht geven in de kosten en de mogelijke opbrengsten voor de gemeente. Na afronding van het onderzoek wordt aan de gemeenteraad een voorstel voorgelegd met onder andere de mogelijkheden voor de hoogte van de heffing per 1 januari 2022 en het heffen van de belasting met terugwerkende kracht voor deze specifieke groep. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) wil de heffing opleggen aan de eigenaren van de woningen waar tijdelijke arbeidsmigranten (korter dan 4 maanden) verblijven.

In Vlaardingen betalen inwoners die ingeschreven staan in de Basisregistratie personen lokale belastingen voor het ophalen en verwerken van huisafval en voor het gebruik van het riool. Toeristen die in een hotel of een B&B overnachten betalen voor dit gebruik toeristenbelasting die betaald moet worden per overnachting. Andere gasten, zoals bijvoorbeeld expats en arbeidsmigranten die tijdelijk verblijven in de stad betalen geen bijdrage, maar maken wel gebruik van deze diensten. Ook de expats worden in het plan meegenomen.

Volgens de wethouder heeft het bureau ANG Connectie aangegeven dat in de praktijk de belasting meer opbrengt dan de investering in een onderzoek naar de mogelijkheid kost. ANG Connectie heeft al voor meer gemeenten toeristenbelasting voor tijdelijke arbeidsmigranten ingevoerd. Inmiddels is opdracht verleend aan ANG om de eerste twee stappen van het onderzoek uit te voeren: verordening aanpassen en het globaal in kaart brengen waar de arbeidsmigranten wonen, inclusief een digitale enquête onder woningeigenaren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “OOK TOERISTENBELASTING ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

  1. Het is te gek voor woorden dat de Vlaardinger jarenlang voor expats en arbeidsmigranten de riool en afvalstoffenheffing heeft moeten betalen zonder dat ze dit wisten. Voorwaar geen klein bedrag, en nu snap ik ook waarom dit bedrag jaarlijks zoveel verhoogd wordt. Dat krijg je nou met een lkinks bestuur.

    1. Dan moet vlaardingen ons maar compenseren met terugwerkende kracht.
      Of de heffingen voor ons verlagen zo gouw er toeristen belasting wordt betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *