Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK IN 2021 GEEN VREUGDEVUREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In een brief aan de voormalige vreugdevuurorganisatoren heeft het Vlaardingse stadsbestuur laten weten dat het geen zin heeft om een vergunning voor een vreugdevuur aan te vragen.

Vreugdevuren zijn al sinds 2018 verboden in Vlaardingen, maar toch komt er ieder jaar weer een aanvraag binnen voor een vreugdevuur tijdens de jaarwisseling. Daarom laat het college al in een vroeg stadium weten dat dit ook voor dit jaar niet opportuun is. De mogelijkheid voor een bijeenkomst of evenement, zonder vuurtonnen en vuurkorven, wordt wel geboden.

De organisatie van het vreugdevuur in de Marktbuurt heeft in oktober een gedetailleerd plan voorgelegd aan de burgemeester, politie en brandweer waarin punten staan beschreven als een veiligheidsplan, communicatie naar bewoners, ontbranding en scenario’s bij mogelijke calamiteiten.

In de Marktbuurt willen ze de strijd aan met de gemeente voor de terugkeer van de kerstboomverbranding. De jongens van de Marktbuurt – zoals ze zichzelf omschrijven – staan erop dat het vreugdevuur komende jaarwisseling weer plaats kan vinden. Dit zou ook de wens zijn van de meerderheid van de bewoners van de Marktbuurt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “OOK IN 2021 GEEN VREUGDEVUREN VLAARDINGEN

  1. Verwacht dat er binnenkort de nieuwe variant van het coronavirus wordt bekendgemaakt.
    Jokkebrokken Rutte en v Dissel zijn daar nu al regels voor aan het bekokstoven. Het virus is het hevigst tussen 31 december 21.00 en 1 januari 2022 , 10.00 uur.
    In die tijd komt er een avondklok en mogen er geen oliebollen gebakken worden.
    Om de milieu wappies te vriend te houden, wordt de elektriciteit eveneens in die tijd afgesloten, daar er anders de kans bestaat dat de mensen te lang opblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *