Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK HANGPLEK VLAARDINGEN-HOLY PLAT VOOR HUIZEN

VLAARDINGEN- De Jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Olmendreef in Vlaardingen-Holy moet eerdaags plaatsmaken voor woningbouw. Het CDA krijgt dat vermoeden bevestigd, nu de JOP, ten westen van Begraafplaats Holy, wordt genoemd als mogelijke ontwikkellocatie in de stukken van de gemeente.

In de zomer van 2018 hebben zes jongeren het honk op het plein in de verf gezet. De nieuwe kooien en lichtmasten zijn door de gemeente geplaatst, maar pas na lang aandringen, wist raadslid Marieke Thommis (CDA). Op 7 juli dat jaar heeft wethouder Bart de Leede (GroenLinks) de opgeknapte ontmoetingsplek geopend.

Ook volkstuinvereniging Dr. Moerman in Vlaardingen-West moet plaatsmaken voor woningbouw, tot woede van de bijna negentig biologische tuinders. Op het stadhuis wordt ook al enige tijd nagedacht over woningbouw op de plaats van de volkstuinen achter de Hoevenronde in Holy.

Afgelopen zomer is de inspraak voor Vlaardingers aan de kant gezet door de gemeenteraad waar het gaat om woningbouw in de Broekpolder. Huizen in de buitengebieden zouden een mogelijke optie zijn om vooral het groen binnen de bebouwde kom zoveel mogelijk te sparen van woningbouw, zo liet wethouder Ivana Somers (Leefbaar) eind mei nog weten voor de microfoon van Omroep Vlaardingen. Somers werkt aan een nieuwe Woonvisie om alle nieuwbouw een plek te geven. 

De verwachting is dat Vlaardingen voor de periode 2019-2020 op ruim 400 nieuwe woningen komt, mede door de sloop van respectievelijk 111 en 169 woningen in 2019 en 2020. In de periode 2021-2023 is de verwachting dat de aantallen netto boven 500 woningen uit zal komen.

Foto (archief): heropening JOP in 2018

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “OOK HANGPLEK VLAARDINGEN-HOLY PLAT VOOR HUIZEN

  1. Schande dat al deze pracht locaties evt. moeten wijken voor woningbouw. Zo blijft er niets meer over van natuur en recreatie. En dat allemaal voor zogenaamd tekort aan woningen.
    Het probleem is dat er geen tekort aan woningen is maar een overschot aan vluchtelingen die onze woningen bezetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *