Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK GEMEENTERAAD TEGEN VREUGDEVUREN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- “We gaan geen vreugdevuur organiseren in Vlaardingen.” Dat herhaalt burgemeester Bert Wijbenga (VVD) meermaals wanneer de motie van de fractie Boers (FB) wordt behandeld door de gemeenteraad. Een bijna unanieme gemeenteraad (met uitzondering van de fB), stemt vervolgens tegen het voorstel om een evenementenvergunning af te geven voor de vuren tijdens de jaarwisseling.

De organisatoren van een vreugdevuur in de Marktbuurt hopen nog op een gesprek met de burgemeester, om hem op andere gedachten te brengen, maar Wijbenga geeft hen weinig hoop. Er is alleen ruimte voor een alternatief feest.

Wijbenga: “Een gesprek aangaan op dit onderwerp is natuurlijk eigenlijk niet redelijk, want er is maar één ding wat deze organisatoren willen horen; het mag doorgaan. Dat gaat niet gebeuren in Vlaardingen. Ik kan het niet mooier zeggen. We hebben tot en met 2018 er heel veel in gedaan en ervaren. De adviezen zijn niet anders, de situatie is niet anders. Ik ga niet met mensen praten met de valse verwachting dat er nog te dealen en wheelen valt.”

1 reactie op “OOK GEMEENTERAAD TEGEN VREUGDEVUREN VLAARDINGEN

  1. Als deze burgervader zijn poot stijf houdt naar de fikkiestokers, waarom dan ook niet naar de overheid die ons weer met meer asieltuig wil opzadelen? Zijn de fikkiestokers soms een makkelijkere tegenstander dan meneer overheid die al zijn vergoedingen betaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *