RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK CAO AFSPRAKEN VOOR VOPAK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- CNV Vakmensen en FNV Havens hebben een cao-onderhandelingsresultaat bereikt bij tankopslagbedrijf Vopak, met onder meer een terminal aan de Koningin Wilhelminahaven Zuidoostzijde in Vlaardingen. De cao geldt voor zo’n zeshonderdvijftig werknemers. De lonen gaan omhoog en de werkgelegenheid bij Vopak is voor de komende vijf jaar gegarandeerd.

Het gaat om een driejarige cao, van 1 januari 2018 tot 1 januari 2021. In die periode gaan de lonen – naast de automatische prijscompensatie – in totaal met 5% omhoog.

De werknemers zijn de komende tijd zeker van hun werk bij Vopak. Voor de komende vijf jaar is er een baangarantie.

Er komt een betere beloning voor het functioneren van werknemers. De promotiestappen gaan omhoog van 2,5% naar 5% en de beoordelingsbeloning bij normaal of goed functioneren gaat omhoog van 2,5% naar 2,75%.

Ook komt er meer geld beschikbaar voor wend- en weerbaarheid van werknemers. Het collectieve budget gaat omhoog van 0,25% naar 0,5% van de loonsom. Daarnaast gaat de bijdrage voor het vakbondswerk omhoog.

Tenslotte zijn er afspraken gemaakt over een moderne, toekomstbestendige pensioenregeling, met meer keuzemogelijkheden en een premiedaling voor de werknemers van 2 keer 0,5%.

 

Het cao-resultaat wordt binnenkort voorgelegd aan de leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *