Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONZEKERHEID PLANNING METRO STRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De onzekerheid over de planning van Bombardier heeft ook consequenties voor de planning van Metro aan Zee, het deel van de Hoekse Lijn tussen station Haven en Strand. Ondanks deze onzekerheid hebben de MRDH, RET en de gemeente Rotterdam besloten met de aanbesteding van het civiele werk (baan en spoor) te starten, zodat de planning zo veel mogelijk aangehouden kan worden en daarmee voor badseizoen 2022 haalbaar blijft. Na de zomer wordt duidelijk welke partij het metrospoor tot aan het strand mag gaan aanleggen.

De lockdown is van invloed op het up-to-date krijgen van de spoorbeveiligingssoftware van de Hoekse Lijn. Dat meldt de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66) in de voortgangsrapportage. Volgens de wethouder geven leveranciers aan dat zij de gevolgen ervaren in eigen hun organisatie van stilstand en sluiting, maar ook de gevolgen ervaren van de complete logistieke keten (toeleveranciers).

Aan de Badweg zijn al voorbereidingen getroffen om in de komende 2 jaar het nieuwe Metrostation Hoek van Holland Strand te kunnen bouwen. Naast een nieuw metrostation krijgt het strand van Hoek van Holland ook een nieuw plein. De ambitie is om over 2 jaar het metrostation en het plein gelijktijdig op te leveren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *