Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONVEILIG VERKEER DOOR LIJNDRAAIERSBRUG MAASSLUIS

MAASSLUIS- Sinds de ingebruikname van de lijndraaiersbrug is de verkeersveiligheid verder afgenomen rondom de (verlengde) Noordvliet. Dat stelt het bewonerscomité ‘Verlengde Noordvliet’.

Door de toenemende verkeersbewegingen die veelal met veel te hoge snelheid over de krap bemeten Noordvliet rijden, ontstaan de gevaarlijke verkeerssituaties. Met name voor de bewoners, maar ook voor fietsers en voetgangers die deze route veel gebruiken van en naar het Centrum. Ook geeft, zeker het zware verkeer en toenemende bezorgdiensten, overlast voor de bewoners. Een aanzienlijk deel van de woningen hebben de status of nominatie van lokale monumenten en de meeste panden zijn niet onderheid en daardoor trilling gevoelig, met kans op schade als gevolg.

Vanaf het Leger des Heils richting Maasland betreft het hier een smalle eenrichtingsweg, met zeer smalle stoep en zonder uitwijkmogelijkheid voor fietsers. Verder betreft het een weg die voor gemotoriseerd verkeer alleen door bestemmingsverkeer gebruikt mag worden. Door toenemend toerisme en het regelmatig openen van de Lijndraaiersbrug, is de drukte op dit tracé verder toegenomen, omdat bestuurders van auto’s en vrachtwagens gebruik maken van de sluiproute bij brug opening, laat het comité weten.

De Noordvliet wordt al jaren gebruikt voor sluipverkeer, waarbij veelvuldig veel harder wordt gereden dan de toegestane 30 km/per uur. Naast het sluipverkeer is er ook een forse toename van het aantal bezorgingsdiensten die hoge snelheid op hun brommers en elektrische fietsen over de Noordvliet rijden.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *