Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONTHULLING NIEUWE PORTRETTEN BIJ VIADUCT VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- Vanmiddag wordt de uitbreiding van het lichtkunstwerk VIA20 onthuld door wethouder Bart Bikkers (VVD), samen met vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, BAAK en met de kunstenaars Eric van Straaten en Ineke Hagen.

Vanwege de komst van de Blankenburgverbinding wordt de A20 verbreed en daarmee krijgt het viaduct boven de Lepelaarsingel er ook vijf meter in de breedte bij. Dit viaduct is sinds 2013 de drager van het kunstwerk VIA20: een serie portretten van Vlaardingers die dit viaduct regelmatig passeren. De portretten zijn geplaatst in ovale lichtbakken, door de kunstenaars liefkozend ‘medaillons’ genoemd, die het viaduct verlichten. Vanwege de verbreding van het viaduct hebben kunstenaars Van Straaten en Hagen de opdracht gekregen om het kunstwerk uit te breiden met zes nieuwe medaillons. Bij drie fotosessies in september 2021 heeft Van Straaten een grote groep Vlaardingers gefotografeerd, waaruit een selectie is gemaakt voor de uitbreiding.

Tijdens de onthulling, vanmiddag om 15.00 uur, krijgen alle geportretteerden een klein boekje van de fotosessies van september. De feestelijke onthulling is op het parkeerterrein op de hoek van de Burgemeester Heusdenslaan met de Lepelaarsingel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *