WATERWEG ACTUEEL

ONTDEK FRANSE CHANSON IN VLAARDINGEN

ONTDEK FRANSE CHANSON IN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Pieter Steehouwer geeft vanavond een lezing in Vlaardingen over de grote thema’s in het Franse chanson én over één van de beroemdste Franse chansonniers: Charles Aznavour. De lezing is inclusief Franse hapjes en drankjes.

Als docent Franse taal en letterkunde heeft Pieter Steehouwer altijd grote belangstelling gehad voor het Franse chanson. Daarom geeft hij er regelmatig lezingen over. Hij hoopt daarmee ook bij anderen de interesse hiervoor te vergroten.

Ditmaal vertelt hij over de grote thema’s in het Franse chanson: la Guerre, la Solitude, l’Amitié et l’Amour. Ofwel de oorlog, de eenzaamheid, de vriendschap en natuurlijk de liefde. Het tweede gedeelte van de lezing gaat over de beroemde chansonnier Charles Aznavour.

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij met acteren en dansen. Hij wordt vaak omschreven als de ‘Frank Sinatra van Frankrijk’. Bijna al zijn chansons gaan over de liefde. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven. Hij componeerde veelal zelf de muziek. Aznavour zingt in vijf talen en is in het buitenland één van bekendste Franse zangers.

Waar en wanneer

· Datum: dinsdag 13 februari

· Tijd: van 20.00 tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

· Centrale bibliotheek, Waalstraat 100

Toegang

· 5 euro voor leden; 7,50 voor niet leden; Vrijwilligerspas 2,50 korting inclusief Franse hapjes en drankjes.

Aanmelding:

· via e-mail: [email protected]

· telefonisch: 010-4343222

· of bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen

Webradio Torpedo

februari 13th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *