Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONS.VLAARDINGEN WIL DEBAT OVER DRIJVEND AZC

VLAARDINGEN- ONS.Vlaardingen vraagt een debat aan in de gemeenteraad over het drijvend Asielzoekerscentrum (Azc) in de voorhaven. De partij wil weten wat er gaat gebeuren nu er geen formele aanwijzing blijkt te bestaan. De gemeente Albrandswaard heeft al laten weten het proces te stoppen. ONS hoort graag of burgemeester Bert Wijbenga (VVD) dit ook zal doen.

Toen werd gesproken over een acute noodsituatie en er asielzoekers naar Vlaardingen zouden komen nam de raad een motie aan met de strekking dat de opvang te bieden tot uiterlijk acht weken na de ingebruikname van de boot en daarna te stoppen met deze opvang, zoals voorgesteld door het COA zelf. Afspraak is immers afspraak.

Hier kon ONS.Vlaardingen zich in vinden. ONS: ‘De opvang was zeer tijdelijk en mensen die hulp nodig hebben moeten dit ook krijgen. Toen het na acht weken door het college opeens verlengd werd stelde ONS.Vlaardingen al vragen, waarom? Volgens het college was dit op basis van juridische gronden en was Vlaardingen aangewezen door de landelijke politiek. We konden dus niets doen’, zo beweert de partij.

Nu stelt ONS: ‘Dit bleek achteraf onjuist.

2 reacties op “ONS.VLAARDINGEN WIL DEBAT OVER DRIJVEND AZC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *