Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONLINE SCHIEDAM-QUIZ

SCHIEDAM- Test uw kennis van de Schiedamse geschiedenis! Op zondagmiddag 20 juni wordt vanaf 15.00 uur voor de tweede keer de ‘Quiz van Cees’ gepresenteerd. Via uw computer, tablet, laptop of mobiele telefoon kunt u aan de keukentafel thuis of vanuit uw luie stoel deelnemen aan deze Schiedamse quiz.

De organisatie van de quiz is in handen van de Historische Vereniging Schiedam (HVS) in samenwerking met het Nationaal Jenevermuseum Schiedam. De HVS stelt een spannende historische quiz samen en personeel van het Jenevermuseum heeft de ervaring en technische middelen om een dergelijke online bijeenkomst op te zetten.

Cees van Giezen, bestuurslid van de HVS, zal als een echte quizmaster aan de hand van meerkeuzevragen uw kennis van Schiedam op de proef stellen. Natuurlijk zorgt de HVS ook voor een korte toelichting op de onderwerpen. Voor de winnaar van deze quiz is een fraaie puzzel beschikbaar. De stadsplattegrond van Schiedam die Jacob de Gheyn in 1598 tekende, is in 1000 stukjes verdeeld. Een uitdagende klus! De winnaar kan als prijs ook kiezen voor de historische Atlas van Schiedam.

Deelnemen aan de quiz is gratis. Wel is aanmelding nodig via een e-mail naar secretaris@historischeverenigingschiedam.nl. Na aanmelding ontvangt u een verwijzing, een link, waarmee u zondagmiddag 20 juni toegang krijgt tot de virtuele quizruimte. Iedereen is welkom.

Voor de ‘Quiz van Cees’ werkt Historische Vereniging Schiedam en het Nationaal Jenevermuseum met elkaar samen.

Door gebruik te maken van de apparatuur bij het Jenevermuseum is het mogelijk om activiteiten online aan te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *