Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONLINE/OFFLINE ATELIERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Dit weekend start Online/Offline Ateliers Schiedam. Gedurende een maand kunnen Schiedammers genieten van kunst, kennis maken met de kunstenaars en kunst kopen. Er is online een virtuele route en offline kunt u een wandeling maken langs raamkunst en een persoonlijke afspraak met een kunstenaar in zijn/haar atelier. Er valt weer genoeg moois te ontdekken!

Vorig jaar sloegen KunstWerkt en Mooi Werk de handen ineen om een oude traditie in ere te herstellen: Open Ateliers Schiedam. Vanwege lockdown koos men dit jaar voor een iets andere vorm. Dat werd Online/Offline Ateliers Schiedam. Van 14 november t/m 13 december loopt u een online een virtuele route via de socials van Mooi Werk. Gedurende een maand passeren alle deelnemend kunstenaars de revue. Fotograaf Herman Moor zette elke kunstenaar op de foto in hun atelier. Zo kan iedereen kennis maken met de kunstenaar en zijn/haar werk. Offline is er een raamkunst-route gemaakt waar kunstenaars hun werk voor een raam ten toon stellen. Heeft u iets moois gezien of wilt u meer weten, dan kunt u een persoonlijke afspraak met de kunstenaar maken.

Stichting KunstWerkt verenigt sinds de jaren negentig een grote groep kunstenaars uit Schiedam en omgeving. In Ruimte in Beweging organiseert de stichting per jaar een tiental tentoonstellingen en daaraan gerelateerde activiteiten. De exposities in Ruimte in Beweging zijn een ontmoetingsplaats om ideeën en inspiratie te delen, maar ook een brug van kunstenaar naar publiek.
www.stichtingkunstwerkt.nl

Stichting Mooi Werk is dé kennisorganisatie voor kunsteducatie en cultuurparticipatie in Schiedam. Ze stimuleert kunsteducatie op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Daarnaast ondersteunt ze culturele initiatiefnemers. Ze begeleid hen in de ontwikkeling van hun plan, het vinden van financiering en samenwerkingspartners en helpt hen bij de realisatie.
www.stichtingmooiwerk.nl

1 reactie op “ONLINE/OFFLINE ATELIERS SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *