Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK ‘RECHTS-RADICALISERING’ SCHIEDAM ONDER DE PET

SCHIEDAM- De Schiedamse burgemeester Cor Lamers (CDA) schermt met een onderzoeksrapport over radicalisering, maar laat weinig los over de inhoud. Dit tot verbazing van raadslid Sun van Dijk (fractie van Dijk). Het rapport is officieel niet geheim, maar alleen voor raadsleden in te zien en uitsluiten op het stadskantoor. Wat de burgemeester er wel over los wil laten: “Met name ontwikkelingen op rechts-radikalisering zijn in dat onderzoek behoorlijk goed onderzocht. Dat speelt het meest in onze gemeente en in onze regio.”

Lamers tegenover de raadscommissie: “Recent heeft u nog een brief ontvangen waarin we hebben gemeld wat de gemeente Schiedam op het gebied van radicalisering doet, dat is tamelijk veel, mag ik wel zeggen. Dat zijn overigens niet allemaal activiteiten die we graag op de voorpagina van de krant zien, omdat het ook behoort tot de categorie ‘kennen’: weten wat er speelt. Onze signaleringsfunctie is redelijk goed ontwikkeld. Dat wil niet zeggen dat we alles tegen kunnen houden.”

Van Dijk: “Eigenlijk is het voor mij helemaal niet duidelijk waarom dit onderzoek is uitgevoerd. Wat de aanleiding daar nou precies voor was, behalve één melding die er in het afgelopen jaar is binnengekomen bij de regio. “

Lamers: “Ik kan u nu alvast zeggen, het is niet gebaseerd op een enkel signaal of een enkele klacht.”

Op verzoek van Van Dijk zal het rapport in een later stadium alsnog door de gemeenteraad worden besproken. Mogelijk wordt het stuk dan ook (alsnog) gepubliceerd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ONDERZOEK ‘RECHTS-RADICALISERING’ SCHIEDAM ONDER DE PET

  1. Met name rechtse radicalisering is goed onderzocht, want “dat speelt het meest in deze regio”??? Met 1 melding in een jaar???

    En dat in een stad waar de islamitische radicalisering de boventoon voert? In een regio die sinds een paar jaar door de krantenkoppen bekend staat als een broedplaats is voor exotische salafisten, jihadisten en straatterroristen?

    Eigenzinnige Nederlanders, wees gewaarschuwd. Onze overheid heeft nu echt haar masker laten vallen. En de vijand, dat zijn wij.

  2. Sorry burgervader Lamers vind u een aardige meneer maar hoeveel onderzoeken worden er wel niet gedaan, hoeveel geld is daar niet aan verkwanseld, hoeveel oplossingen en goede resultaten zijn er door deze onderzoeken gekomen? De gemeentes hebben al zo’n enorm tekort misschien beter jullie mensen die op hun werkplek (thuis) zitten de onderzoeken laten doen. Want overal bv de regering, gemeentes alles moet onderzocht worden, zijn jullie niet meer creatief genoeg om zelf te kunnen nadenken. Ik denk dat de gemeentes een hoop geld overhouden als ze eens stoppen met overal maar een onderzoeksteam zowel interne als externe bureaus. Daag de gemeentelijke ambtenaren eens uit om weer eens zelf na te gaan denken en te komen met creatieve oplossingen. We komen nog in zwaar weer terecht en al het geld kan goed gebruikt daar waar nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *