Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDANKS LOCKDOWN BRANDERS ZWEMTOCHT SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de havens van de Schiedamse binnenstad wordt straks een nieuwe editie van de Branders Zwemtocht afgelegd over drie afstanden: 1,4km, 2,7km en 6km. De organisatie heeft langs het parcours van de open water wedstrijd iets meer hekken geplaatst als afgelopen edities, want ook het Schiedamse zwemevenement gaat gebukt onder het coronageloof. Een feestelijke prijsuitreiking is geschrapt voor deze achtste editie. Verder zijn de maatregelen als vanouds, met een tijdelijk parkeerverbod langs het water van de Buitenhavenweg.

Inschrijven kon nog tot afgelopen dinsdagavond 23.00 uur. Vlak voor dat moment waren er alleen nog startbewijzen voor de 2,7 kilometer. De 6 kilometer was op 28 juli al helemaal uitverkocht.

Net als alle voorgaande jaren wordt de actie Spieren voor Spieren gesteund. Vorig jaar ging 6.290,00 euro naar dit doel.

De oorspronkelijke Branders Zwemtocht werd ruim honderd jaar geleden gehouden tijdens een festiviteit in het kader van het 100-jarig jubileum van de onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. In 2013 werd de tocht nieuw leven ingeblazen tijdens de jaarlijkse Brandersfeesten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *