Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDANKS KLACHTEN BUURMAN: VLAARDINGSE KERKKLOK BLIJFT LUIDEN

VLAARDINGEN- ‘Van mij mogen ze wel een uur klingelen, maar we denken aan de buren’, laat Erik van Pienbroek (fractievoorzitter CU-SGP) weten aan de Vlaardingse oud D66-wethouder Ruud de Vries. Van Pienbroek is trots op het extra beieren van de klokken van zijn gereformeerde Sionkerk aan het Westnieuwland, maar buurman De Vries kwalificeert het luiden van de klokken als ‘asociaal’ en probeert aan te tonen dat het gaat om ‘herrie’. Van Pienbriek vindt het daarentegen een prachtig geluid.

Afgelopen woensdag gaf de Vlaardingse kerk voor de tweede maal gehoor aan de oproep van de Raad van Kerken in Nederland om van 19.00 tot 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Het doel van het luiden van de kerkklokken? De poging van de overheid om het griepvirus Covid-19 te bestrijden heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. De Nederlandse bevolking wordt opgelegd om zoveel mogelijk in huis te blijven. Dit verplicht isolement denken de kerken met hun klokken enigszins te kunnen doorbreken.

Woensdagavond 1 april zullen de klokken van de Vlaardingse kerk opnieuw 15 minuten klinken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “ONDANKS KLACHTEN BUURMAN: VLAARDINGSE KERKKLOK BLIJFT LUIDEN

  1. Erik. Ook ik ben er trots op laat de kerkklokken maar klingelen. D66 moet nog veel leren. Begrip zou beter op zijn plaats zijn. Normaal luisteren wethouders nooit en nu in eens wel. Beetje vreemd.

  2. Ohohoh.. tja sommigen mensen vervelen zoch ECHT en dan zijn dit soort dingen koren op hun molen .. echt verschrikkelijk mr de Vries.. 15 min.. op 24 uur ..om te huilen..

  3. Ik ben in Rotterdam opgegroeid naast de provernierskerk en wij vonden het heerlijk de lokroep van de kerk, mijn ouders wisten dit toen we daar zouden gaan wonen, waarom heeft de betreffende klagende meneer hier niet over nagedacht toen hij zijn huis nam, huurde of koper je hebt altijd de keuze om het juist wel of niet te nemen, een huis vlak bij een kerk heeft nou eenmaal dat geluid.
    Gevalletje : Take it or leave it!
    Dan achteraf niet gaan huilen!

  4. Ik mis de kerkklokken op zondagochtend bij het wakker worden….was zo n een vertrouwd geluid….laat maar lekker luiden die klokken……

  5. Meneertje de Vries van D66 hoort natuurlijk liever dat kattengejank wat door een imam rond getoeterd wordt. Heb ik een gratis advies, verhuis lekker naar Amsterdam de moslimstad bij uitstek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *