RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OMWONENDEN WILTONHAVEN SCHIEDAM VREZEN NIEUWE GELUIDSHINDER

SCHIEDAM- Twee huiseigenaren aan de Jan Evertsenweg in Schiedam-West hebben zich opnieuw gemeld bij de gemeente in verband met te verwachte geluidshinder van scheepswerf Huisman. De twee omwonenden van de Wiltonhaven zijn tegen de aankomst van het schip Saipem Constellation aan de kade bij Huisman. Reden van hun bezwaar is dat de gemeente zich met het afmeren van het schip niet zou houden aan de uitspraak van de Raad Van State. Hierin staat omschreven dat de overlast van afgemeerde schepen, veroorzaakt door de hotelfunctie, vallen onder de (vernietigde) milieuvergunning.

Huisman is van plan om na aankomst universele dempers op het schip te plaatsen nadat deze getest en goedgekeurd zijn, zo hebben de buren begrepen. De uitvoering van deze werkzaamheden zullen (naar eigen zeggen van Huisman) twee tot drie dagen in beslag nemen. In deze periode vrezen de buren overlast te ondervinden door de hotelfunctie. Overlast waarvoor geen vergunning is.

De buren willen dat de universele dempers gemonteerd en getest worden op de locatie waar het schip nu al een aantal maanden ligt: in het havengebied van Rotterdam.

De twee omwonenden zijn van plan aan de Jan Evertsenweg te blijven wonen, ook nu de gemeente het voornemen heeft hen uit te kopen, in verband met de geluidsoverlast. De buren verlangen al enkele jaren van de gemeente dat Huisman op de vingers wordt getikt om daarmee de geluidshinder terug te dringen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

4 reacties op “OMWONENDEN WILTONHAVEN SCHIEDAM VREZEN NIEUWE GELUIDSHINDER

 1. 2 huiseigenaren die klagen voor 2 of 3 dagen overlast……..Kunnen ze niet beter in een hutje op de hei gaan zitten? Toen Wilton er zat,werd er nooit geklaagd!

  1. Idd , Er wonen er daar een stel fossielen van een of andere wooncommissie , die zg. van hun pensioen willen genieten , maar vergeten dat we vooruit moeten gaan , en niet in het verleden moeten blijven steken .

 2. In die Vijfsluizenflat woont ook zo’n antiek stel dat over alles steen en been loopt te klagen . ” Het Toernooiveld deugt niet , de Wiltonhaven en Huisman veroorzaken fijnstof en geluidsoverlast ………” ; ik denk dan , waarom kom je dan in hemelsnaam bij een reparatiehaven wonen ? ( En niet zeggen dat het vroeger beter was , want toen gingen er dagelijks 3 duizend of meer mensen , met alle toeters en bellen daar naar hun werk toe ) .

 3. Stigmatiseren is ook een vak.
  Waterweg Actueel heeft er een handje van.
  (In opdracht van stadsbestuur, misschien?)

  Ook een lekker makkelijk argument in de reacties over dat niet bestaande hutje op de hei. En trouwens, Jan, Schiedam dat overlast
  faciliteert dat deugt niet! U kunt het dan over fossielen en antieke stellen hebben, maar of dergelijke zienswijzen dan wel deugen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *