Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OLIEBOLLENTOERNOOI SCHERMVERENIGING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In het jubileumjaar 2020 op 02-02-20 organiseerde Schermvereniging Trefpunt weer het jaarlijkse open Oliebollentoernooi voor jeugdige floretschermers. Doel van dit toernooi is minder-ervaren schermers met de wedstrijdsport kennis te laten maken.

Het toernooi staat tevens bekend om zijn gezellige en sportieve karakter dat al sinds 1988 plaatsvindt.

Bij de Kuikens, de jongste deelnemersgroep, was er alleen Jelte de Jong die de Trefpunt-eer kon verdedigen. En hij deed dat met verve, waardoor hij een plaats op het ereschavot veroverde. Sacha Jeletich van Schermvereniging Vívás duldde weinig tegenstand en werd daarmee ongeslagen eerste. Cas van Wijk van Schermvereniging En Cavant werd met slechts één verloren partij tweede. Jelte de Jong liet ook in slechts één partij zijn tegenstander voorgaan. Hij had echter wat minder treffers op zijn naam, waardoor hij, overigens op fraaie wijze, de derde plaats opeiste.

Bij de Benjamins was er ook sprake van wat je een photo-finish zou kunnen noemen. De eerste drie schermers hadden ieder slechts één verloren partij. Hier moest de wedstrijdleiding derhalve met gegeven en ontvangen treffers bepalen wie net een iets beter saldo op zijn of haar naam had staan. Dit leidde ertoe dat Iris van der Linden van Schermacademie Zaïr de derde plaats kon innemen, gevolgd door Emily Kaho van dezelfde vereniging. De ereplaats bleek uiteindelijk veroverd door een enthousiast schermende Mees Anker van Schermvereniging Trefpunt. Op zijn T-shirt droeg hij zijn motto uit: Fencing, make new friends and stab them.

In de ‘oudste’ groep Cadetten en Pupillen werden de ereplaatsen volledig ingenomen door schermers van de thuisvereniging.

Daniel Toppenberg, hij schermt nog maar enkele maanden, wist een aantal treffers te plaatsen. Hij moest echter de overige zeer ervaren schermers van Trefpunt de eer laten.

Nino de Jesus Cunha kon de derde plaats pakken. De tweede plaats was voor Lars Starink. Loek Klaassen werd ongeslagen eerste. Hij gaf daarmee extra glans aan de verjaardag van zijn moeder, Mady Hogenboom, die tijdens het toernooi als scheidsrechter optrad.

De Oliebollen van seizoen 2019/2020 zijn dus Sacha Jeletich (s.v. Vívás), Mees Anker (s.v. Trefpunt) en Loek Klaassen (s.v. Trefpunt).

Foto: Jan Buijsse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *