Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OFFICIER VAN JUSTITIE WIL SCHORSING ONDERZOEK MOORD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Openbaar Ministerie (OM) is nog niet klaar met het onderzoek naar de moord op Abdul El Issati (26) in Vlaardingen. De zaak wordt woensdag behandeld door de meervoudige strafkamer, maar de Officier van Justitie heeft al laten weten ter terechtzitting, onmiddellijk nadat de zaak is voorgedragen, schorsing te zullen vorderen van het onderzoek.

Luciano A. (18) blijft ook in voorlopige hechtenis als verdachte van de moord. Justitie denkt dat A. de dodelijke schoten heeft gelost op 16 december in de Patrimoniumdwarsstraat. Twee medeverdachten, van 19 en 20 jaar, zijn inmiddels op vrije voeten, omdat er tegen hen onvoldoende bezwaren zijn om ze langer vast te houden.

Ondertussen gaat het OM er vanuit dat El Issati op de avond van de moord al eerder zou zijn belaagd door A., in de Kornelis Speelmanstraat. Het geweld bestond, volgens het OM, uit het duwen, trekken en vasthouden van het latere slachtoffer. Het uiteindelijk afvuren van de kogels zou hebben plaatsgevonden in de Patrimoniumdwarsstraat na kalm beraad en rustig overleg, waarna opzettelijk met een vuurwapen een of meer kogels zijn afgevuurd op het lichaam van El Issati, ten gevolge waarvan het slachtoffer is overleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *