WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OEKRAÏNERS BETALEN NIETS VOOR INGERICHTE WONING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Oekraïners die tot 2026 een huis krijgen bij bedrijventerrein Vergulde Hand in Vlaardingen hoeven voor het onderdak niets te betalen. Ook voor de inrichting van de flexwoningen wordt gezorgd. Voor meubels en inventaris heeft de gemeente een aanbestedingsprocedure opgestart. Een projectgroep is bezig met het doortrekken van het glasvezelnetwerk naar de huizen.

Na het toekennen van een woning en voordat men verhuist naar een flexwoning, ondertekenen Oekraïners een zogeheten gebruikersovereenkomst om niet. Hierin staan afspraken rondom de tijdelijke bewoning. Een van de afspraken is dat Oekraïners voorlopig geen eigen bijdrage betalen in de woonkosten. Vlaardingen volgt hierin de regelgeving van het Rijk. Omdat het Rijk niet uitsluit dat dit gaat veranderen, neemt de gemeente Vlaardingen het voorbehoud tot het wijzigen van de afspraken op in de overeenkomst.

Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) is onder druk van StadsBelangen Vlaardingen verplicht in het vervolg vaker met dergelijke informatie naar buiten te komen. Tot nu toe heeft de burgemeester bewust alle zaken aangaande de Oekraïners achter gesloten deuren afgehandeld.

3 reacties op “OEKRAÏNERS BETALEN NIETS VOOR INGERICHTE WONING VLAARDINGEN

  1. Lekker goedkoop wonen. Gratis wonen en wel werken is lekker profiteren van de gemeente. Niet normaal. Wanneer je jaren gewerkt hebt en betaald krijg je niks. Dit is echt onrechtvaardig richting burgers uit Nederland die hulp nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *