Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NUL BEGRAFENISONDERNEMERS BIJ UITBREIDING AULA MAASSLUIS

MAASSLUIS- Er zijn geen lokale begrafenisondernemers betrokken bij de uitbreidingsplannen van het aulagebouw op de nieuwe begraafplaats aan de oostkant van Maassluis. Dat blijkt uit de antwoorden van de initiatiefnemers op vragen van John Dolstra, fractievoorzitter van de ChristenUnie. In de praktijk is slechts één Maassluise begrafenisondernemer uitgenodigd voor een gesprek. Deze ondernemer blijkt op de eerste plaats bevreesd voor concurrentievervalsing.

Vroeger sprak de Kerk zich heel nadrukkelijk uit tegen cremeren. In de zestiger jaren van vorige eeuw heeft de Kerk dat verbod opgeheven.
Vanuit de paranormale en spirituele hoek wordt nog altijd wel gewaarschuwde tegen crematie. De laatste keer was dat door het medium Jomanda. Ook het Nederlands medium Jozef Rulof (1898-1952) verwerpt crematie in zijn boeken. Mensen die afgestemd zijn op een sfeer van licht zullen er in mindere mate last van hebben, maar mensen die zijn afgestemd op een duistere sfeer zullen geestelijk verbrand worden. In het boek ‘Een Blik in het Hiernamaals’ wordt dit beschreven.
Het huidige aulagebouw op de begraafplaats De Dijk in Maassluis is ingericht voor het verzorgen van ceremonies voor begrafenissen. In de praktijk worden steeds meer crematies uitgevoerd. Dit vraagt om andere voorzieningen en stelt andere eisen. Met een aanbouw aan het aulagebouw kan dit worden opgelost.

Eind september heeft de gemeenteraad al ingestemd met een aanbouw aan het aulagebouw en de uitwerking van een ontwerp.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “NUL BEGRAFENISONDERNEMERS BIJ UITBREIDING AULA MAASSLUIS

  1. Nou, die begrafenisondernemers mogen wel opschieten, volgens het RIVM liggen de coronalijken straks hoog opgestapeld. Alleen hoe het nu met cremeren moet nu de ene gemeente na de andere gemeente van het gas af moet door die groene gekkies? Misschien barbeknoeien op houtskool? In de Ganges pleuren? Nou ja, Nieuwe Waterweg dan.

  2. In november 2020 heeft de crematie van mijn broer (52) plaatsgevonden bij De Dijk. Ondanks alle Coronamaatregelen was de uitvaart uitstekend verzorgd. Maar dit terzijde.

    Op het visitekaartje van de ondernemer staat “uitvaartbegeleiding”. Een uitvaart kan een begrafenis of crematie zijn. Als er in de praktijk meer behoefte blijkt te zijn aan crematies, dan is de geplande uitbreiding geheel vanzelfsprekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *