Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NU AL JUBELSTEMMING NIEUWE WOONVISIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De coalitiepartijen Progressief Schiedam (PS) en D66 juichen nu bekend is dat in de nieuwe Schiedamse Woonvisie komt te staan dat er geen woningbouw zal plaatsvinden aan de rand van het Beatrixpark (op Thurlede). Wel komt er een onderzoek naar de mogelijkheden voor tiny houses op het volkstuinencomplex.

‘D66 Schiedam zet weer twee vinkjes bij haar verkiezingsprogramma’, jubelt fractievoorzitter John van Sliedregt. Ook PS-fractievoorzitter Frans Hamerslag laat weten dat twee belangrijke items uit het PS programma lijken te worden ingewilligd bij de Woonvisie. In september wordt het stuk aan de gemeenteraad gepresenteerd.

Ook is duidelijk dat in de Woonvisie rekening wordt gehouden met de wens voor NS-station Kethel. Van Sliedregt: “Woningbouw op Thurlede, dat is in het verleden nog wel eens genoemd, als argument voor het bereikbaar maken van station Kethel. Vanwege het gebied dat de NS nodig zou hebben voor een station. Hoe wordt daar vanuit de Woonvisie tegenaan gekeken?”

Ilze Tas (Beleidsadviseur Wonen bij de Gemeente Schiedam): “Nou, we zullen echt als we het hebben over ontwikkelingen op Ov-knooppunten, noordelijker direct naar de omgeving van station Kethel kijken. Om daar, ook met het economisch belang, tot een integrale gebiedsontwikkeling te komen.”

Van Sliedregt:”Dan denk je dus aan de gebieden direct aan de plek waar dat station ooit zou moeten komen?”

Tas: “Ja, dat willen we onderzoeken. Ja.”

Voor station Kethel is het nodig dat ter plaatse ook vier sporen zijn om de sprinters in Schiedam Kethel te laten stoppen (en de intercity’s te laten passeren). Daarnaast is door de minister in 2014 meegedeeld dat station Kethel niet te realiseren is vóór 2028. Dit is gebaseerd op technische onmogelijkheden, maar ook op – vooralsnog – onvoldoende woningen en bedrijven in de omgeving van het geplande station in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *