Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG GEEN ANTWOORD OP VRAGEN KOOLMONOXIDE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De SP in Schiedam krijgt voor het kerstreces van dit jaar alsnog antwoord op hun vragen over koolstofmonoxidevergiftigingen. De socialisten hebben schriftelijke vragen gesteld die burgemeester en wethouders niet binnen de voorgeschreven termijn van 30 dagen kunnen beantwoorden.

De partij heeft begrepen dat Nederlandse brandweerkorpsen geen goed zicht hebben over de omvang van incidenten met koolmonoxide en daarmee een oproep van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) negeren. De OVV pleitte in 2015 al voor een betere registratie. Slechts zes van de vijfentwintig brandweerregio’s hebben enig inzicht in het aantal meldingen, ongelukken of slachtoffers. Dit terwijl er jaarlijks ten minste vijf tot tien doden vallen door koolmonoxide vergiftiging en de OVV zelfs vermoedt dat het werkelijke aantal drie tot vijf keer zo hoog ligt.

De SP wil weten of er een (lokale of regionale) informatie campagne komt om mensen te informeren en te wijzen op gevaar. SP: ‘Bedenk dat 46% van de ongevallen met koolmonoxide wordt veroorzaakt door een cv-installatie, waarvan het merendeel modern en goed onderhouden is.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *