Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG DIT JAAR IN VLAARDINGEN: PARKEREN 10 CENT

VLAARDINGEN- Automobilisten in Vlaardingen kunnen eind dit jaar hun heilige koe een half uur parkeren voor 10 cent. Het gemeentebestuur wil starten met een proef in de binnenstad en directe omgeving. Voor de proef worden speciale Stop&Shop-parkeerplaatsen ingericht.

Het idee achter de proef is om het kort parkeren voor een snelle boodschap te vergemakkelijken door dit goedkoop (nagenoeg gratis) aan te bieden. Hiermee wil het gemeentebestuur het parkeren voor korte boodschappen stimuleren en de levendigheid in het centrum en het aantal bezoeken aan winkels en dienstverleners vergroten.

Wanneer de gemeenteraad besluit over de gewijzigde parkeerbelastingverordening kan het stadsbestuur de locaties aanwijzen waar het Stop&Shop-parkeertarief gaat gelden.

Wethouder Bart de Leede (GroenLinks) heeft tegen dit besluit gestemd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “NOG DIT JAAR IN VLAARDINGEN: PARKEREN 10 CENT

 1. “Stop&Shop-parkeerplaatsen”…

  O, nog meer parkeervakken in de overvolle straten. Is dat na al die jaren jullie meesterplan, beste mensen?

  …”levendigheid in het centrum vergroten”…

  Eh, komen deze besluitnemers zelf ook wel eens in de binnenstad van Vlaardingen??

  Want Vlaardingen is een spookstad aan het worden. Lege winkelpanden domineren hier al jaren de winkelstraten. Erger nog, de commerciele leegstand neemt alleen maar toe!

  De Gemeente zelf probeert die verbijsterende leegstand overigens al jarenlang systematisch te verhullen, en heeft de strategie aangemeten om alle ruiten van lege winkelpanden onmiddellijk dicht te plakken met realistische afbeeldingen van sfeervolle, goedgevulde winkeletalages.

  Voor gezellig winkelen of uitgaan gaat niemand nog naar Vlaardingen, tenzij je houdt van belhuizen, uitzendbureaus, hypotheekadviseurs, pop-up uitdragerijen, goudinkopers, pandjeshuizen en skleps.

  Alles oogt grauw, vies, deprimerend, overal zwerfvuil en armoedige winkelfacades van goedkope materialen.

  Lopen door het centrum is alsof je een hindernisbaan moet afleggen: een obstakelparcours over verzakte bestrating en te smalle stoepjes, met je boodschappentassen laveren tussen de blokkeerpaaltjes, verkeersborden, elektriciteitskastjes, geparkeerde auto’s, afvalcontainers, stapels karton, plantenbakken, in- en uitritten, parkeerautomaten, reclameborden, fietsen en scootmobiels.

  En mocht je een terrasje willen pakken dan zit je onvermijdelijk op een krap stoepje, ingeklemd tussen afscheidingsschotten, paaltjes, verkeersborden, prullenbakken, straatcamera’s, vuilcontainers, en parkeervakken, naast een lege winkel, en met uitzicht op de nabije verkeersstroom.

  Het is dan ook echt heel erg bevreemdend dat de Gemeente een oplossing ziet in een extreme verlaging van het parkeertarief en extra “stop&shop parkeervakken”.

  Hiermee maakt de Gemeente het vooral aantrekkelijk voor inwoners om voortaan iedere dag met de auto naar de supermarkt te gaan drie straten verderop, toch?

  Nog meer verkeersdrukte in de stad betekent vooral meer verkeersonveiligheid voor voetgangers en vooral fietsers. Iedereen die fietst ondervindt dat het autoverkeer levensgevaarlijk begint te worden in Vlaardingen. En dat is niet overdreven.

  Ik herinner mij nog wel de gloeiende beloftes van de Gemeente onlangs om van Vlaardingen de Fietsstad Nr1 van het land te maken. Dat waren weer leuke blabla praatjes voor wat pakkende berichtgeving in de media, maar daar blijft het dan ook weer bij. En ondertussen worden voetgangers en fietsers hier tegenwoordig bij bosjes aangereden.

  Oprecht jammer dus dat de Gemeente nu alwéér tot de conclusie komt dat alleen meer autoverkeer de binnenstad kan redden van de commerciele dood.

  Jammer ook dat de stad ondertussen niets meer te bieden heeft aan bezoekers.

  Jammer ook dat de binnenstad voor bewoners zelf onleefbaar begint te worden.

  Jammer ook, dat de Gemeente nu zelfs de levens van voetgangers en fietsers moet op het spel moet zetten om nog meer verkeersdrukte mogelijk te maken.

  Jammer ook van de toenemende luchtvervuiling.

  Persoonlijk vermoed ik overigens een heel andere motivatie voor dit merkwaardige plan; namelijk dat de hoge dames en heren besluitnemers zelf teveel hinder ondervinden van de hoge parkeertarieven en gebrek aan parkeerplek rondom hun stadskantoren. Daarom deze stupide maatregel.

  In dit licht bezien is mijn oprechte vraag dan ook de volgende:

  NEEMT HET STADSBESTUUR DEZE MAATREGEL SOMS OM VOOR ZICHZELF GOEDKOPE TARIEFJES EN EXTRA PARKEERPLEKKEN TE REGELEN????

  Echt waar, het zou mij verbazen als het niet zo is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *