WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG ALTIJD HUISKRAAIEN IN HOEK VAN HOLLAND

Dijksma staat achter het uitroeien van de  Indische Huiskraaien. De vestiging van de huiskraai in Hoek van Holland kan volgens haar nadelige gevolgen kan hebben voor inheemse vogelsoorten. Ook wijst zij erop dat de huiskraai in grote groepen schade kan veroorzaken aan landbouwgewassen, vee, viskwekerijen en elektriciteitsdraden.  De Partij voor de Dieren is tegen het doden van de Indische Huiskraai. Volgens de partij  was de populatie van ongeveer vijfentwintig kraaien stabiel sinds begin jaren ’90.
Dijksma staat achter het uitroeien van de Indische Huiskraaien. De vestiging van de huiskraai in Hoek van Holland kan volgens haar nadelige gevolgen hebben voor inheemse vogelsoorten. Ook wijst zij erop dat de huiskraai in grote groepen schade kan veroorzaken aan landbouwgewassen, vee, viskwekerijen en elektriciteitsdraden.
De Partij voor de Dieren is tegen het doden van de Indische Huiskraai. Volgens de partij was de populatie van ongeveer vijfentwintig kraaien stabiel sinds begin jaren ’90.
HOEK VAN HOLLAND- Er leven nog altijd vijf Indische Huiskraaien in Hoek van Holland, dat antwoordt staatssecretaris Sharon Dijksma op vragen van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer. De staatssecretaris baseert haar antwoord op informatie van de firma die sinds maart vorig jaar in de weer is met de bestrijdingsactie.

Dijksma: “Het elimineren van de vogels vergt inzet en zorg. De vogels zijn beweeglijk en blijken alert. De eerste vogels lieten zich vangen, maar vervolgens bleek vangen geen succes meer op te leveren. Daarop is besloten de vogels af te schieten. Aangezien dit gebeurt in de nabijheid van bewoond gebied, moet uiterste zorgvuldigheid worden betracht. Dit is tijdrovend en arbeidsintensief. De operatie is nog niet voltooid”.

Tot nu toe is aan het doden van zo’n twintig kraaien een bedrag van 23.600 euro uitgegeven. Volgens de staatssecretaris is in het voortraject ook de mogelijkheden voor opvang verkend; bij de goedkoopste variant zouden de kosten hiervoor rond de 40.000 euro hebben gelegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *