Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWJAARSTAKING DAMEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Werknemers van onder meer Damen Shiprepair uit Schiedam-West sluiten morgen aan bij de Gelukkig Nieuwjaarstaking van FNV Metaal en CNV Vakmensen. De metaalwerkers willen een loonsverhoging en voorstellen om werk en privé te kunnen combineren, opleidingsmogelijkheden en afspraken over duurzame inzetbaarheid.

In de regio’s Rotterdam, Limburg, Noord-Friesland, Zwolle, Deventer, Nijmegen en Utrecht wordt 48 uur lang gestaakt, in Drenthe leggen de metaalwerkers 24 uur hun werk neer om hun cao eisen te onderstrepen.

De stakingen in de metaal zijn al sinds de zomer van 2018 bezig, waar al vele tienduizenden metaalwerkers aan meededen. Onderdeel van de eisen van de vakbonden is 3,5% loonsverhoging per jaar (de werkgevers willen bieden2,9%), een generatiepact, zodat jongeren weer een vaste baan krijgen in de sector, terwijl ouderen gezond de eindstreep kunnen halen en hun kennis kunnen overdragen. Ook moet er een einde komen aan de flexibilisering en moeten de beloning en arbeidsvoorwaarden van vaste en tijdelijke medewerkers gelijk zijn.

De cao Metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in de grootmetaal, zoals scheepswerven, diverse VDL-bedrijven, Stork, ASML, Fokker, DAF, Siemens en Scania.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *