Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE TENTOONSTELLING PRO6 SCHIEDAM

SCHIEDAM- Van 28 november tot en met 7 januari 2016 toont PRO6 projectspace in Schiedam een tentoonstelling met werken van Machteld Wijlacker en JAYVEN, met het thema HAVEN / STAD.

pro6
Pro6 is een initiatief van 6 creatieve ondernemers die vanuit hun pop-up store in het centrum van Schiedam hun activiteiten bij een breed publiek onder de aandacht brengen. Naast de basis invulling van de PRO6 pop-up concept store voor designmeubelen, interieur en stoffering, bieden zij in samenwerking met 10dence art collective ook andere kunstenaars en creatieven een podium om hun werk tentoon te stellen.

Vanaf 28 november is er in de pop-up store een expositie te zien met het thema HAVEN / STAD van de Rotterdamse kunstenaars Machteld Wijlacker en JAYVEN.
In het maritieme werk van JAYVEN (Janny Veninga) spelen licht, lucht en water een belangrijke rol. Zij geeft de robuuste industriële architectuur van de schepen en de haven weer in stevige en kleurrijke penseelstreken van olieverf op doek. Machteld Wijlacker (The  Max Factory) verbeeldt architectonische structuren; verstilde ritmische composities van collage tot installatie. Beide kunstenaars tonen werk in de pop-up store dat geïnspireerd is op de Tweede Maasvlakte.

De officiële opening van deze tentoonstelling zal plaatsvinden op zaterdag 28 november om 15.00 uur in de pop-up broedplaats van PRO6 aan de Hoogstraat 14 t/m 18 in het centrum van Schiedam. De kunstenaars zijn tijdens de opening aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *