Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE STORING PROVENIERSBRUG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanmorgen 11.00 uur waren er problemen met  de Proveniersbrug in Schiedam. Het brugdek ging wel naar boven, maar bleef daarna steken. Dit euvel heeft ruim een uur geduurd. Een monteur heeft in opdracht van de gemeente Schiedam het brugdeel weer laten zakken.

De Proveniersbrug was op 8 juni van 15.30 tot 21.30 uur gesloten voor wegverkeer wegens een storing. Zodra de storing werd gesignaleerd zijn direct de hulpdiensten en de RET geïnformeerd, zijn er afzettingshekken geplaatst en omleidingen aangegeven. Vrijdagmiddag 30 juni was er ook een storing. Kort na 13.00 uur vertoonde het brugdek haperingen en was niet meer volledig te sluiten.

De Proveniersbrug valt na de oplevering onder de gebruikelijke garantiebepalingen. De gemeente heeft een beroep gedaan op de aannemer om de storing te verhelpen op basis van de garantiebepalingen.

Het het juridisch gekissebis duurt voort  over de renovatie van de brug, tussen de gemeente Schiedam en aannemer Van der Made. Medio volgend jaar kunnen de kosten van dit conflict in kaart worden gebracht. De renovatie van de Proveniersbrug zou aanvankelijk 3,5 miljoen euro kosten. Daar komt nog eens 1,4 miljoen bij en dan zijn de juridische kosten nog niet meegerekend.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *