WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE SPORTHAL VLAARDINGEN-WEST UITGETEST

VLAARDINGEN- De nieuwe sporthal op het Erasmusplein in de Vlaardingse Westwijk is zaterdagavond uitgetest door een groep jongeren van de Grote kerk Vlaardingen. Volgens de uitvoerder bij Waal, bouwer van het complex, was een geslaagde avond, vol beweging en plezier. Het gezamenlijk eindoordeel: ‘Sporthal is geslaagd en ziet er goed uit! Onze complimenten aan het uitvoeringsteam’.

In 2016 heeft de gemeente de selectieprocedure en de regels vastgesteld voor de aanbesteding van de sporthal, de commerciële ruimten en sociale huurwoningen op het Erasmusplein. In vervolg hierop is na een niet-openbare (ofwel, voor een aantal gegadigden) EU aanbesteding de opdracht gegund aan Waal uit Vlaardingen.

Het totale complex bestaat uit zesenveertig appartementen, een sporthal, horeca, commerciële ruimtes en de buitenruimte. Het complex is helemaal energieneutraal van opgezet en voldoet daardoor aan de rekenprogramma PassiefHuis ProjecteringsPakket (PHPP). De opwekking van de benodigde energie verloopt via zonnepanelen op de daken van de sporthal en de appartementen. Het energieconcept heeft een zeer dichte gebouwschil en wordt volledig elektrisch verwarmd, zowel de appartementen als de sporthal.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *