Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE RONDE WARMTESCANACTIES SCHIEDAM

SCHIEDAM- Woningeigenaren kunen zich weer inschrijven voor de warmtescanactie van het Servicepunt Woningverbetering. Tot en met vrijdagmiddag 11 oktober kunnen eigenaren hievoor terecht in de speciale WoonWijzerWagen van de WoonWijzerWinkel. Op woensdagmiddag is de WoonWijzerWagen tussen 14.00 en 18.00 uur te vinden op het Land van Belofte. Op vrijdagmiddag is de WoonWijzerWagen tussen 14.00 en 18.00 uur te vinden op de Kloosterplaats.

De WoonWijzerWinkel verzorgt de uitvoering van de warmtescans voor het Servicepunt Woningverbetering. Bij koud weer nemen de adviseurs van de WoonWijzerWinkel infraroodfoto’s van de gevel van woningen van mensen die zich voor de actie hebben aangemeld. Deze keer vraagt het Servicepunt Woningverbetering voor het maken van de warmtescan een bijdrage van twintig euro. Dit bedrag kan na het uitvoeren van energiebesparende maatregelen in mindering worden gebracht op het totaalbedrag van de investering. De inschrijving voor de warmtescan actie sluit op 30 oktober.

Een warmtescan is een infraroodfoto van de gevel van de woning. Het laat zien waar eventuele warmte weglekt zodat huiseigenaren isolerende maatregelen kunnen nemen om dit warmteverlies tegen te gaan. Denk aan radiatorfolie of dubbel glas. Zwaardere maatregelen zijn spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie.
De gemeente Schiedam wil huiseigenaren en VvE’s graag bewust maken van de noodzaak om het energiegebruik te verlagen en zo energie te besparen. Zo kunnen huiseigenaren hun woonlasten verlagen en het wooncomfort en de waarde van hun huis verhogen.

Naast het aanmelden in de speciale WoonWijzerWagen kunnen woningeigenaren zich ook aanmelden via een speciale webpagina van de WoonWijzerWinkel: www.woonwijzerwinkel.nl/schiedam-warmtebeelden/

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *