Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE KRANT MET OUD NIEUWS MAASSLUIS

MAASSLUIS- Volgende week dinsdag verschijnt een nieuwe tweewekelijkse gratis krant in onder meer Maassluis en Hoek van Holland. De titel luidt WestlandToen met een niet alledaags concept. Van ‘toen naar nu’ is de rode draad in de “krant met oud nieuws”. WestlandToen verschijnt iedere twee weken op een dinsdag in een oplage van 30.000 exemplaren. De eerste editie bevat twaalf  pagina’s. Het is de bedoeling de omvang en de oplage snel uit te breiden.

In het eerste nummer onder meer aandacht voor de BeatZolder, "het eerste hok" in het Westland waarin jeugd bij elkaar kwam, het Westlands Museum over de veilingen in het Westland, het boek van Paul Waterman ’Goede Tuinders Slechte Tuinders’, het treinstation Hoek van Holland en haar perrons, een Westlandse bokslegende, een advertorial met een Westlandse horecaondernemer die vertelt over zijn 27-jarig ondernemerschap en zijn locaties.
In het eerste nummer onder meer aandacht voor de BeatZolder, “het eerste hok” in het Westland waarin jeugd bij elkaar kwam, het Westlands Museum over de veilingen in het Westland, het boek van Paul Waterman ’Goede Tuinders Slechte Tuinders’, het treinstation Hoek van Holland en haar perrons, een Westlandse bokslegende, een advertorial met een Westlandse horecaondernemer die vertelt over zijn 27-jarig ondernemerschap en zijn locaties.

In de krant worden herinneringen, nostalgie en historie uit het gebied opgehaald. De verhalen uit het verleden worden altijd gelinkt met onze tijd. De thema’s in WestlandToen zijn onder andere: historie, sport, cultuur, nostalgie, eten & drinken en het zakenleven. De lezers krijgen inspirerende artikelen door de verschillende partijen aangeleverd. Deze houden zich bezig met geschiedenis, kunst, cultuur, muziek en literatuur binnen de regio. Ook krijgen lezers uit het gebied volop gelegenheid artikelen aan te leveren bij de redactie. De krant wordt verspreid via supermarkten, horeca, VVV-kantoren, zorginstellingen, bibliotheken en gemeentelijke organisaties. Geïnteresseerden buiten het gebied kunnen een abonnement nemen.

Uitgevers en initiatiefnemers van WestlandToen zijn de ondernemers Jochem Immerzeel en Pieter Baard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *