Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHOONGEMAAKTE ZWANEN VERLATEN HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Rijkswaterstaat (RWS) heeft vanmorgen opnieuw een groep zwanen losgelaten uit de opvang in Hoek van Holland. Volgens een woordvoerder van RWS zijn de dieren uitgezet in Oude Tonge. Er is voor het Zuid-Hollandse eiland gekozen, omdat in Hoek van Holland en omgeving nog kades besmeurd zijn.

De in vrijheid gestelde vogels zijn allemaal schoongemaakt bij de noodopvang naast de Maeslantkering.

De afgelopen dagen zijn in totaal vierhonderdeenenveertig zwanen losgelaten. Morgens volgt opnieuw een groep van vierendertig zwanen. Vanaf mogen zitten er nog dertig zwanen in bassins bij de opvang.

De olietanker Bow Jubail verloor op zaterdag 23 juni na een aanvaring 200 ton stookolie die in de Nieuwe Waterweg terecht is gekomen. Enkele honderde zwanen zijn door de olie besmeurd. RWS en het Havenbedrijf Rotterdam coördineren de schoonmaakactie. Ze zorgen voor de opvang en reiniging van besmeurde vogels en het schoonmaken van de Nieuwe Waterweg.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *