Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN WIL NOG STEEDS 3 POLENPENSIONS

VLAARDINGEN- Het nieuwe stadsbestuur van Vlaardingen – dat vanavond hun akkoord presenteert – houdt vast aan de komst van waarschijnlijk drie locaties voor geconcentreerde huisvesting van circa 300 arbeidsmigranten. De drie locaties voor deze huisvesting voor arbeidsmigranten worden later dit jaar echt bekend gemaakt, maar gezien het onherroepelijke karakter van het bestemmingsplan en de al genomen besluiten is de Nijverheidsstraat één van de drie locaties.

Het nieuwe stadsbestuur – VVD, CDA, D66, GroenLinks en Leefbaar, met gedoogsteun van de fractie Kerkhof – hebben duidelijke afspraken gemaakt ten aanzien van de huisvesting van arbeidsmigranten. Die problematiek vraagt om een voortvarende aanpak. Met volle inzet wil het nieuwe stadsbestuur voorkomen dat investeerders met name de sociale koopvoorraad tot 140.000 euro opkopen en vervolgens deze panden tegen woekerprijzen verhuren. Ook willen ze niet dat een te grote concentratie van bepaalde doelgroepen leidt tot woonoverlast.

De gemeente zal via een dit jaar vast te stellen verordening eisen stellen aan het opdelen van een woning in meerdere kleine wooneenheden, het onttrekken van (een gedeelte van) woonruimte aan de bestemming wonen of het samenvoegen van een woonruimte met andere woonruimte. Een vergunning voor het onttrekken, samenvoegen, omzetten en splitsen van woningen zal daarbij verplicht worden gesteld. Bij een dergelijke verordening hoort het beoordelen van aanvragen en het al dan niet uitgeven van vergunningen. Ook het handhaven op de uitvoering van deze verordening vergt capaciteit. Daarvoor wordt 140.000 euro uitgetrokken.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “VLAARDINGEN WIL NOG STEEDS 3 POLENPENSIONS

  1. Afschuwlijk voor de nederlandse jongeren word niks geregeld met huisvesting je kan beter pools zijn ik baal van de vlaardingse politiek op rotten met die polen het kost ons miljoenen en dan nog die overlast jatten zuipen vuil op straat kijk in de westwijk hoe bizar pleuren alles voor het flat word weg gehaald gemeente moeten nederlanders doen gaat de blauwe brigade je op sporen maar bij de polen niet hoe bizaar waar gaan we heen in vlaardingen ik schaam me dood en jullie????

  2. Rina, als je de tekst goed leest, zie je dat er eindelijk ontwikkelingen zijn.

    Ik ben een groot voorstander van de plannen m.b.t. invoering van een verordening voor diegene die de woningmarkt in Vlaardingen op dit moment aardig aan het verzieken zijn.

    In buurgemeenten wordt hier al met succes mee gewerkt, dacht ik.

    Ik juich niet te vroeg, maar ik hoop van harte dat de verordening wordt ingevoerd om de huisjesmelkers en uitzendbureaus te dwingen te stoppen met de huidige praktijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *